Te milyen nevet adnál ennek a tortának?
Segítsüti - 2018 ősz

Én SegítSüninek neveztem el.

Az a megtiszteltetés ért, hogy a 2018 őszi Segitsüti jótékonysági sütiárverésen engem is felkértek, hogy vegyek részt, mint a 30 gasztroblogger felajánló egyike. És mivel közel áll hozzám a támogatás, önkénteskedés és adakozás, így nem is volt kérdés, hogy éljek ezzel a lehetőséggel. Ezt a gesztenyés-csokis süni tortát álmodtam meg, amit úgy gondolom méltó a részvételre és a támogatásotokra egyaránt.
Ha szeretnéd hazavinni SegiSünit, akkor ITT licitálhatsz rá.

A Segítsüti őszi kampány támogatottja ezúttal a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány. A Süni tortámra való licitálással TE is segíthetsz és támogathatod őket. IRÁNY a licit oldal!

A sütiárverésen befolyt összegből a klinika intenzív osztályára szeretnének vásárolni egy ún. kapnográfot, ami a súlyosan beteg, lélegeztetett gyermekek tüdőállapotának követésére szolgál. Segítségével az ebből a célból vett gyakori vérvételek elkerülhetőek, a betegeknek kevesebb fájdalmat okozva így.

Ebbe a tortába tényleg beletettem szívem, lelkem, hajrá Süni, hajrá Segítsüti, segít(sün)k közösen, mert segíteni jó, bízom bennetek, irány  felajánlani! :) IDE KATTINTVA tudsz licitálni a felajánlott tortámra. Fontos: Szeptember 27., csütörtök 16:00-ig tudsz licitálni!

segitsuni-gastrotherapy_1.png

Hozzávalók

~ A piskótához ~

120 g liszt
120 g cukor
60 g cukrozatlan kakaópor
6 db tojás
fél csomag sütőpor

~ A krémhez ~
250 g ízesített gesztenyemassza
250 g puha vaj
120 g porcukor
4-6 ek. rum
15 g cukrozatlan kakaópor

2 szem feketebors
1 szem mogyoró
sutiszeletlogos.png

Elkészítés

1) A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az összes sárgáját is

2) Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, kakaót és a sütőport, majd beleszitáljuk a tojásos masszába, miközben óvatosan homogénre, csomómentesre keverjük

3) A masszát sütőpapírral bélelt kb. 22 cm-es tortaformába öntjük és 180 °C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tésztánk. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és rácsra borítva, a formából kivéve hagyjuk teljesen kihűlni

4) Amíg hűl a tésztánk, hozzáfoghatunk a krémünk elkészítéséhez. A gesztenyemasszából egy kb. 0,5 cm-es csíkot félreteszünk, ebből készül majd a sünink arca. A többit kevés vízzel (kb 3 ek.) simára keverjük. Majd hozzákeverjük a kakaót, rumot és a porcukrot is. Végül a puha vajjal az egészet kihabosítjuk

5) A piskótánkat vágjuk 3 egyenlő lapra, és egyenletesen kenjük meg a lapokat a krémmel. Kívülről is vonjuk be vele a tortánkat. A tetején a kémet villa segítségével formáljuk fodrosra, így válik 'tüskéssé' a sünitortánk. A gesztenyemasszából félretett csíkot óvatosan lapítsuk kerekre, helyezzük a tortánk tetejére és a felső szélét egy hegyes kés segítségével vágjuk cikkcakkosra. A sünink szemei két szem fekete bors, orra 1 szem mogyoró legyen

sunikeegybenlogos.png

segitsunilogosszelet.png

segitsunitortabelullogos.png

A Segítsüti őszi kampány támogatottja ezúttal a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány. A Süni tortámra való licitálással TE is segíthetsz és támogathatod őket! IRÁNY a licit oldal!

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr9114238443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása