„ A mi szakmánkban az a jó, hogy amit elrontunk, azt meg lehet enni. ”
Haraszti Andor, Csokoládémester
Belvárosi, elegáns környezetben található a Szamos Gourmet Ház, ami otthont ad a Szamos Csokoládé Iskolának is. A héten debütált új, Ruby bonbonkészítő kurzusuk, amin elsők között ismerkedhettem meg ezzel a különleges csokifajtával, és a töltött bonbonkészítés alapjaival.
De mi is az a Ruby?
Az új típusú Ruby csokoládé, minden adalékanyagtól mentes, természetes módon rubin színű csokoládé. Az ét, a tej és fehércsokoládé után ez a negyedik csoki típus. A gyártó féltve őrzi, hét pecsétes titok, hogy végeredményben mitől is ilyen csodálatos ennek a csokoládénak a színe. Annyi tudható, hogy egy új típusú kakaóbab felfedezéséből született, a feldolgozás során sem színezőanyagot, sem ízesítőanyagot nem adnak hozzá. Már megkóstolni is egy izgalmas élmény volt, friss, bogyós gyümölcsös ízű.
Andor, aki a képzésünket tartotta huszonnégy éve erősíti a Szamos csapatát, cukrásztanulóként kezdte, tizenhat éve csokoládémester, hat éve oktatja a lelkes diákokat a csokisuliban. Nagyon segítőkész és kedves, a jó hangulatú kurzus alatt számtalan konyhabarát tippet és trükköt adott át nekünk, például a csokitemperálással kapcsolatban, hogy a krémkészítésnél mire figyeljünk, megmutatta a szuperül variálható mágnestechnikát, a csokihüvelyek krémmel töltését, a bonbon talpalását, csodaszép transzfer fóliákkal dolgozhattunk, sőt még azt is megtudtam, hogy a tápanyag dús kakaóvaj mennyire fantasztikusan jó a bőrünknek. Érződik, hogy a csokoládé nála valóban szerelem.
Sohasem készítettem még bonbont, így izgatottan vártam, hogy mi is fog történni velünk a kb. 3 órás kurzuson. Szeretném megnyugtatni a hozzám hasonló kezdő bonbon készítőket, hogy a képzés teljesen háziasszony/ háziúr barát és olyan alapanyagokkal és eszközökkel dolgoztunk, ami könnyen beszerezhető, ha netalán otthon is kedvünk támadna bonbonokat gyártani. Az elkészült csokoládéinkat díszcsomagolásban haza is hozhattuk (családom nagy örömére), és a tanfolyam végén egy névre szóló Csokoládé Iskola oklevelet is kaptunk.
A Ruby bonbont könnyed, kókuszos, passió gyümölcsös rétegelt krémmel töltöttük. Megvan az az érzés, amikor valami annyira elképesztően finom, hogy kóstoláskor egy lágy hmmmm kíséretében még a szemedet is becsukod? Na, ez pontosan ezt a hatást váltotta ki, és nem csak nálam. :) Hivatalosan 2-3 nap elteltével a legfinomabb, mert a csoki burkában összeérnek az ízek és még kellemesebb ízvilág tapasztalható. Lehet 1 db-ot megpróbálok elmenekíteni, mert vészesen fogy a hazahozott adag is :)
A Szamos Csokoládé Iskola változatos kurzusai az ünnepek közeledtével ajándéknak is tökéletes választás édességkedvelő barátainknak, családtagjainknak, tartanak képzéseket például csak gyerekeknek is!
A Ruby bonbon készítő kurzus egy igazán tartalmas program volt, ahol remekül éreztük magunkat, minőségi alapanyagokkal dolgoztunk és profi szakember segítségével sok új izgalmas dolgot is megtanultunk.
A Szaloncukor készítő kurzus lesz a következő amire elmegyek majd, ki tart velem? :)
Elérhetőségeik:
www.facebook.com/
1052 Budapest, Váci utca 1.
1055 Budapest, Kossuth tér 10.
Tel.: +36-30-233-3412
e-mail: info@csokoladeiskola.
weboldal: www.csokoladeiskola.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.