Készíts Te is Grincs sütit!

Az idei ünnepi szezon várható legnagyobb durranása a családi animációs kategóriában A Grincs mozi lesz, mi már nagyon várjuk! A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs pöffeteg sütiket könnyen elkészíthetitek, akár a gyerekekkel közösen is.

grincs_poffeteg_logos.png

Hozzávalók

420 g finomliszt

100 g durvára darált mandula
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
120 g vaj
kb. 2 tk. zöld ételfesték
3 tk. mandula aroma
4 tojás
kb. 100 g porcukor (amibe beleforgatjuk a sütiket)

Elkészítés

  • A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, darált mandulát, sütőport, vaníliás cukrot és a csipet sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat is.
  • A tojásokat egy külön edénybe felverjük, hozzáadjuk a zöld ételfestéket és a mandula aromát. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez és összegyúrjuk. Majd a kész tésztát fél órát hűtőben pihentetjük.
  • A hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formázunk belőle, megforgatjuk a porcukorban, sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 °C-on 8-10 perc alatt készre sütjük.

grincs_sutilogos.png

Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin ünnepi számában. 
Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.
 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr114439298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása