Kávés ünnepi pillecukor

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Egy finom habos forrócsokihoz, vagy csak úgy magában elmajszolva is isteni, kellemes tejeskávé íze van. Igazi cukorsokk, de néha szerintem belefér, főleg az ünnepek előtti hajtásban. Egy jól záródó befőttes üvegbe csomagolva kávéimádóknak remek gasztro ajándék lehet.

128351030_4031512356878023_3251458053912799224_n.jpg

Hozzávalók

150 g barna nádcukor
80 ml kávé
1 ek. méz
8 g por zselatin

Burkoláshoz: 3 ek. porcukor, 1 ek. étkezési keményítő

Szükséged lesz még: 1-2 ek. étolaj, sütőpapír, szilikon ecset, ünnepi kicsi muffin forma
Ez a mennyiség egy 15 db-os ünnepi szilikon kicsi muffin formához elég.

Elkészítés

  • Első lépésként készítsük el a kávét (használjunk ünnepi, ízesített kávét, például Cafissimo Espresso Cinnamon Roll vagy Tiramisu ízű kávékapszulát)
  • Ezután a pontosan kimért por zselatint egy kerek aljú közepes méretű edényben keverjük alaposan el a már kihűlt kávé felével (40 ml)
  • A cukrot a kávé másik felével (40 ml) és a mézzel forraljuk fel és közepes tűzön főzzük pár percig
  • Az elkészült szirupot vegyük le a tűzről, és pár evőkanálnyit kézi mixer segítségével keverjünk el a zselatinnal. Ezután adjuk hozzá a többi szirupot és alacsony fokozaton keverjük 5-7 percig. Akkor lesz jó a pillecukor alapjául szolgáló masszánk, ha már kezd kivilágosodni és nyúlós állagúvá válik. A végén 1-2 percig keverjük át a mixer maximális fokozatán
  • Ha elkészült a sűrű, ragadós masszánk, kenjük ki vékonyan olajjal a muffin formánkat és kanalazzuk óvatosan bele. Ez egy kicsit pepecselős folyamat, de megéri :) A tetejét úgy tudjuk elegyengetni, ha az egyik ujjunkat picit beolajozzuk és azzal simítjuk, lapogatjuk el.
  • Fedjük le olajjal lekent sütőpaírral majd tegyük hűtőbe min 3 órára, amíg teljesen meg nem dermed.

Tipp: ha nem szeretnénk a muffin formával bajlódni, akkor egy olajozott sütőpapírral burkolt dobozba egybe is beleönthetjük a masszánkat. (a tetejére is tegyünk olajos sütőpapírt) Ez esetben dermedés után késsel, vagy kisebb kiszúró formával tudjuk a kívánt méretre vágni.

  • Egy kisebb edényben keverjük össze a porcukrot a keményítővel. Óvatosan nyomjuk ki a hűtőből kivett formából a pillecukrokat és egyesével hempergessük bele. Jól záródó edénybe tároljuk.

Boldog, békés ünnepeket!

kaves_pillecukor_gastrotherapy.png

A bejegyzés a Tchibo Magyarország támogatásával készült.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7316309694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása