Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Készítettél-e már quiche-t? Bevallom én még sosem, így nagy izgalommal és várakozással készítettem el egy családi összejövetelre ezt a spenótos-füstölt tarjás, fetás sós pite variációt. Mennyei lett! Tökéletes étel volt, az egész család nagyon szerette, igazi laktató vacsora rohanós hétköznapok remek lezárásaként és szerintem az ünnepi asztalon is simán megállta a helyét. Biztosan kipróbálok még más verziókat is, hiszen számtalan íz és hozzávaló kombinációban készíthető el ez a remek sós pite alap.
Hozzávalók
Tészta:
1 csomag Tante Fanny quiche (sütésre kész, 32 cm átmérőjű)
Töltelék:
240 g főtt/füstölt tarja apróra vágva
200 g spenót (fagyasztott)
90 g feta sajt felkockázva
fél fej vöröshagyma apróra vágva
3 ek. zsemlemorzsa
3 db tojás
1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
1 dl tej
1 kk. fűszerkeverék
só, bors ízlés szerint
A tetejére:
100 g reszelt trapista sajt
3-5 szem koktélparadicsom
bazsalikom levélElkészítés
A hagymát olajon megpirítom, majd hozzáadom a tarját és a korábban kiolvasztott spenótleveleket is. Pár percig gyakran megkeverve összemelegítem, majd félreteszem hűlni.
2) 26 cm-es kerek tortaformát kivajazok belehelyezem a kész Tante Fanny quiche tésztát, a felesleges széleket levágom. A tészta alját jól megszurkálom, majd rászórom a 3 ek. zsemlemorzsát.
3) A 3 tojást a tejszínnel, tejföllel, tejjel alaposan elkeverem, majd hozzáadom a kockára vágott feta sajtot, ízlés szerint fűszerezem. Végül hozzákeverem a füstölt tarjás spenóthoz. Az így elkészült masszát ráöntöm a tésztára, tetejét megszórom a reszelt trapista sajttal és a félbe vágott koktélparadicsomokkal
4)190 °C fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm. Tipp: fogyaszthatjuk melegen, és hidegen is!
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.