Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Nincs karácsony Kevin... izé mézes puszedli nélkül! :) A mézes puszedli készítése kicsit idő igényes, de megéri vele bíbelődni, mert isteni finom! Zárható edényben sokáig eláll és puha marad.
Hozzávalók
~ A tésztához ~
600 g finomliszt
250 g méz
150 g porcukor
50 g sertészsír
1 db tojás
3 db tojássárgája
4 ek. tejföl
2 kk. szódabikarbóna
fahéj és mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
~ A mázhoz ~
3 db tojásfehérje
300 g porcukor
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is és jól összegyúrjuk. Ha túl nyúlósnak érezzük a tésztánk, kicsi lisztet tehetünk még hozzá. Majd fóliával lefedett edényben egy éjszakát hűtőben pihentetjük
- Másnap a tésztából diónyi golyócskákat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsin 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük
- A mázhoz a tojásfehérjéket és a porcukrot vízgőz felett jól kikeverjük
- A még forró puszedliket ebbe a mázba forgatjuk és rácson hagyjuk megszáradni. Tipp: a mázat ízesíthetjük pl. kakaóval, fahéjjal, narancs, vagy vanília aromával is
Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin ünnepi számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.