Gyors vadas marha krumpligombóccal

A vadas marha nálunk klasszikus családi étel, mindenki picit máshogy készíti. Az én verzióm ezek ötvözeteként született meg. Igazi ízbomba! A recept egy könnyített verziót ír le, amihez kész vadas mártást használtam. A krumpligombóccal érdemes egy kicsit bíbelődni, de ha nincs hozzá kedved, főtt tésztával is tökéletes lesz majd a végeredmény.

gyors_vadas_marha_logos1.png

Hozzávalók (4 főre)

60 dkg marhahús (fehérpecsenye v. felsáv)
1 csapott ek. vegeta
1 fél zöldpaprika
1 kis fej egész vöröshagyma
4-5 szem feketebors
1 db babérlevél
1 mk. 10%-os ecet
só ízlés szerint 

~ Krumpligombóc ~

1 kg burgonya
300 g liszt
1 ek. búzadara
30 g sertészsír
1 tojás
1 mk. só

Mártás ~

1 üveg Gourmet&Delicious vadas mártás

Elkészítés

  • A marhahúst besózzuk, majd fél órát pihentetjük. Utána feltesszük a vegetával, zöldpaprikával, vöröshagymával, fekete borssal, babérlevéllel és ecettel együtt főni annyi vízben, ami ellepi. Gyorsfőzőben 12-15 percig főzzük, a hús minőségétől függően. Normál edényben min. 45 perc a marhahús puhulási ideje
  • A krumplikat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha kihűlt, megpucoljuk, összetörjük, elkeverjük a liszttel, darával és a zsírral. Megsózzuk, majd a tojással együtt alaposan összegyúrjuk. A tésztából tetszőleges méretű gombócokat formálunk, és lobogó vízben 10 perc alatt készre főzzük
  • A felszeletelt marhahúst a zsemlegombócokkal és a felmelegített vadas mártással tálaljuk Tipp: ha maradna zsemlegombóc, másnap egy kiskanálnyi zsíron serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát és máris egy csodás új köretet varázsoltunk belőle!

gyors_vadas_marha_logos2.png

Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin ünnepi számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6614502934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása