A vadas marha nálunk klasszikus családi étel, mindenki picit máshogy készíti. Az én verzióm ezek ötvözeteként született meg. Igazi ízbomba! A recept egy könnyített verziót ír le, amihez kész vadas mártást használtam. A krumpligombóccal érdemes egy kicsit bíbelődni, de ha nincs hozzá kedved, főtt tésztával is tökéletes lesz majd a végeredmény.
Hozzávalók (4 főre)
60 dkg marhahús (fehérpecsenye v. felsáv)
1 csapott ek. vegeta
1 fél zöldpaprika
1 kis fej egész vöröshagyma
4-5 szem feketebors
1 db babérlevél
1 mk. 10%-os ecet
só ízlés szerint
~ Krumpligombóc ~
1 kg burgonya
300 g liszt
1 ek. búzadara
30 g sertészsír
1 tojás
1 mk. só
~ Mártás ~
1 üveg Gourmet&Delicious vadas mártás
Elkészítés
- A marhahúst besózzuk, majd fél órát pihentetjük. Utána feltesszük a vegetával, zöldpaprikával, vöröshagymával, fekete borssal, babérlevéllel és ecettel együtt főni annyi vízben, ami ellepi. Gyorsfőzőben 12-15 percig főzzük, a hús minőségétől függően. Normál edényben min. 45 perc a marhahús puhulási ideje
- A krumplikat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha kihűlt, megpucoljuk, összetörjük, elkeverjük a liszttel, darával és a zsírral. Megsózzuk, majd a tojással együtt alaposan összegyúrjuk. A tésztából tetszőleges méretű gombócokat formálunk, és lobogó vízben 10 perc alatt készre főzzük
- A felszeletelt marhahúst a zsemlegombócokkal és a felmelegített vadas mártással tálaljuk Tipp: ha maradna zsemlegombóc, másnap egy kiskanálnyi zsíron serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát és máris egy csodás új köretet varázsoltunk belőle!
Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin ünnepi számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.