Újévi partyra, családi összejövetelekre, közös otthoni mozizáshoz is tökéletes választás.
Hozzávalók
~ A tortillához ~
180 g kukoricaliszt
180 g finomliszt
100 g vaj
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál só
kb. 2 dl forró víz
olíva olaj
fűszerek ízlés szerint (én olasz fűszerkeverékkel ízesítettem)
~ A mártogatósokhoz ~
- Hétfejű sárkány chutney
4 ek tejföl
csipet só
- Drakula csókja chutney
4 ek ketchup
Elkészítés
1) A liszteket összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzámorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat
2) Folyamatos keverés mellett lassan hozzáöntjük a forró vizet, annyit, hogy lágy, csomómentes tésztát kapjunk
3) Diónyi gombócokat gyúrunk belőle, majd folpack fólia között egyesével vékonyra nyújtjuk
4) Közben egy nagyobb méretű serpenyőt felhevítünk és óvatosan a tenyerünk segítségével belehelyezzük a papírvékony tésztalapunkat. Közepes lángon mindkét oldalát kifehéredésig sütjük, nem kell teljesen készre sütni, maradjon még hajlítható és puha a tésztánk
5) A félkész tésztalapok mindkét oldalát fűszerezzük, majd háromszög cikkekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Spricceljük meg olivaolajjal, majd 175 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük
6) A mártogatós hozzávalóit elkeverjük és már fogyasztható is a szuper házi sós nasink
Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin ünnepi számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.