Házi tortilla chips pikáns mártogatósokkal

Újévi partyra, családi összejövetelekre, közös otthoni mozizáshoz is tökéletes választás.

hazi_tortilla_1_logos.png

Hozzávalók

~ A tortillához ~

180 g kukoricaliszt
180 g finomliszt
100 g vaj
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál só
kb. 2 dl forró víz
olíva olaj
fűszerek ízlés szerint (én olasz fűszerkeverékkel ízesítettem)

~ A mártogatósokhoz ~

- Hétfejű sárkány chutney
4 ek tejföl
csipet só

- Drakula csókja chutney
4 ek ketchup 

Elkészítés

1) A liszteket összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzámorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat

2) Folyamatos keverés mellett lassan hozzáöntjük a forró vizet, annyit, hogy lágy, csomómentes tésztát kapjunk

3) Diónyi gombócokat gyúrunk belőle, majd folpack fólia között egyesével vékonyra nyújtjuk

4) Közben egy nagyobb méretű serpenyőt felhevítünk és óvatosan a tenyerünk segítségével belehelyezzük a papírvékony tésztalapunkat. Közepes lángon mindkét oldalát kifehéredésig sütjük, nem kell teljesen készre sütni, maradjon még hajlítható és puha a tésztánk

5) A félkész tésztalapok mindkét oldalát fűszerezzük, majd háromszög cikkekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Spricceljük meg olivaolajjal, majd 175 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük

6) A mártogatós hozzávalóit elkeverjük és már fogyasztható is a szuper házi sós nasink

 hazi_tortilla_1_logos_1.png

Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin ünnepi számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5314523598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása