Kannabiszt minden asztalra?!
az új amerikai gasztró őrület

A szomszéd fűje mindig zöldebb?

A National Restaurant Association 700 amerikai séf véleménye alapján alakította ki azt a listát, ami 2019 legfontosabb gasztronómiai trendjeit tartalmazza.

marijuana-3065621_1920.jpg

Kép forrása: Pixabay

Mint ahogy az a lentebbi videóból is kiderül, a válaszadó séfek az első két helyre a kannabisz/CBD infúzióval készült italokat és ételeket sorolták.

Nálunk azonban nehezen megoldható ennek az új gasztrotrendnek az alkalmazása. Magyarországon ugyanis szigorú engedélyköteles kannabiszt termeszteni, árulni és fogyasztani is. Úgyhogy nekünk marad a listán szereplő többi irányvonal követése/alkalmazása. Szerencsére számos, a napi főzések során is alkalmazható tétel is szerepel a listán, úgy mint: a zöldség centrikus konyha, a globálisan inspirált reggelik, vagy a zéró veszteségű főzés.

UPDATE

A témával kapcsolatosan Tóth István kendergazda, a Detki Kendertanya tulajdonosa elmondta:

„Az engedélyezett kannabisz termesztésből származó feldolgozott készítményeket engedély nélkül lehet fogyasztani. Tehát az engedély tortúra csak a termesztéshez és a feldolgozáshoz szükséges. Ha ezen túl vagyunk, a vásárlóknak, végfogyasztóknak már nincs szükségük engedélyre a fogyasztáshoz, így nyugodtan készíthetnek belőle ételeket. Akár kenderes palacsintát, akár egyéb ételt is fűszerezhetnek vele, engedélymentesen, hiszen az engedély száma már szerepel a kész kannabisz terméken. Egyelőre a felállás az, hogyha jegyzett és ellenőrzött ültetvényből származik, nem kell külön engedély a fogyasztónak. Fontos leszögezni, hogy ezek a növények már fajtaként nem tartalmaznak THC-t (hallucinogén vegyület) helyesebben maximum 0,2% THC tartalma lehet a Magyarországon termeszthető kannabisznak.”


 flowers-2469212_1280.jpgKép forrása: Pixabay

Forrás: foodandwine.hu 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr914555442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása