A szomszéd fűje mindig zöldebb?
A National Restaurant Association 700 amerikai séf véleménye alapján alakította ki azt a listát, ami 2019 legfontosabb gasztronómiai trendjeit tartalmazza.
Kép forrása: Pixabay
Mint ahogy az a lentebbi videóból is kiderül, a válaszadó séfek az első két helyre a kannabisz/CBD infúzióval készült italokat és ételeket sorolták.
Nálunk azonban nehezen megoldható ennek az új gasztrotrendnek az alkalmazása. Magyarországon ugyanis szigorú engedélyköteles kannabiszt termeszteni, árulni és fogyasztani is. Úgyhogy nekünk marad a listán szereplő többi irányvonal követése/alkalmazása. Szerencsére számos, a napi főzések során is alkalmazható tétel is szerepel a listán, úgy mint: a zöldség centrikus konyha, a globálisan inspirált reggelik, vagy a zéró veszteségű főzés.
UPDATE
A témával kapcsolatosan Tóth István kendergazda, a Detki Kendertanya tulajdonosa elmondta:
„Az engedélyezett kannabisz termesztésből származó feldolgozott készítményeket engedély nélkül lehet fogyasztani. Tehát az engedély tortúra csak a termesztéshez és a feldolgozáshoz szükséges. Ha ezen túl vagyunk, a vásárlóknak, végfogyasztóknak már nincs szükségük engedélyre a fogyasztáshoz, így nyugodtan készíthetnek belőle ételeket. Akár kenderes palacsintát, akár egyéb ételt is fűszerezhetnek vele, engedélymentesen, hiszen az engedély száma már szerepel a kész kannabisz terméken. Egyelőre a felállás az, hogyha jegyzett és ellenőrzött ültetvényből származik, nem kell külön engedély a fogyasztónak. Fontos leszögezni, hogy ezek a növények már fajtaként nem tartalmaznak THC-t (hallucinogén vegyület) helyesebben maximum 0,2% THC tartalma lehet a Magyarországon termeszthető kannabisznak.”
Kép forrása: Pixabay
Forrás: foodandwine.hu
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.