Vaníliás torta
Egyszerű piskótarecept vaníliás cukrászkrémmel

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Feltétlenül szerettem volna lejegyezni ezt a nagyszerű új torta receptemet, mert olyan remekül eltaláltak az arányai, hogy csodálatosan puha és könnyen szeletelhető piskóta készült belőle, a vanília krém pedig az egész családom új kedvence lett.

vanilias_torta1.png

Hozzávalók

~ Piskótához ~

6 db M-es tojás
120 g cukor
150 g liszt
fél csomag sütőpor

~ Vaníliás krémhez ~

5 tojássárgája
2,5 dl tej
30 g étkezési keményítő
2 dl habtejszín
50 g cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
2 tk. vanília aroma

vaniliastorta4.png
Elkészítés

-  A piskótához kettéválasztjuk a megmosott tojásokat, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük egyesével a tojások sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Addig keverjük, míg homogén, lágy tésztát nem kapunk

- Sütőpapírral bélelt ~22-23 cm-es átmérőjű  tortaformába öntjük a masszát és 170 °C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is biztosan megsült-e. Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk a formában kihűlni

- Amíg sül a piskótánk nekiállhatunk elkészíteni a krémet is. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. A tojássárgáját kevés tejjel és a keményítővel simára keverjük. A megmaradt tejet,  tejszínt, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait feltesszük egy edényben forrni. Mikor felforrt, levesszük a tűzről és besűrítjük a keményítős keverékkel. Végezetül belekeverjük a vanília aromát is

- A kihűlt piskótánkat vízszintesen három egyenlő lapra vágjuk, a lapokat megkenjük a már szintén kihűlt krémünk 1/3-ával és összeillesztjük a lapokat, a tetejét is egyenletesen megkenjük a megmaradt krémmel. Tipp: a tortánkat díszíthetjük mini habcsókokkal, gyümölcsökkel, fehércsoki forgáccsal. Tálalásig hűtőben tároljuk

A vaníliás torta készítése során a Russell Hobbs Retro kézi mixetrét használtam. A készülékről ide kattintva olvashattok bővebben.

vanilias_torta.png

vaniliastorta3.pngHa tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4314688162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása