Egyszerűen elkészíthető teriyaki csirkemell

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

nevtelen_terv_1.png

Gyorsan összeállítható, különlegesen finom és ízletes ebéd vagy vacsora receptet keresel? Mit szólnál egy finom házi teriyaki csirkemellhez?  Én sokszor elkészítem, ha valami egzotikus ízű ételre vágyom. Próbáld ki te is. 

Hozzávalók:

250 g csirkemell
só, bors ízlés szerint
2 ek. olívaolaj

A szószhoz:

0,5 dl szójaszósz
1 kk. ecet
2 ek. méz
1 mk. őrölt vagy reszelt gyömbér
1 nagy gerezd fokhagyma pépesítve
1 púpozott kk. étkezési keményítő

A tálaláshoz:

szezámmag és friss koriander ízlés szerint
tojásos rizs
teriyaki_szoszos_csirke.png

Elkészítés

  • A csirkemellet vágjuk közepes méretű kockákra, majd sózzuk, borsozzuk
  • Öntsük egy edénybe a szósz hozzávalóit és alaposan keverjük el
  • Egy serpenyőben melegítsünk fel kb. 2 ek. olívaolajat, öntsük rá a csirkemell kockákat és magas hőfokon pirítsuk aranybarnára
  • Végül öntsük rá a szószunkat is, alaposan keverjük össze a csirkemellel és közepes hőfokon 1-2 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik

Tipp: Ha elkészült, tálaljuk tojásos rizzsel, szórjuk meg friss koriander levelekkel és szezámmaggal. 

teriyaki_szoszos_csirkemell_gastrotherapy.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1314795136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása