Tavaszi spárgás pite

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Múlt héten ellátogattam egy spárgaföldre (itt olvashatsz róla bővebben) ahonnan természetesen nem tértem haza spárga nélkül :) A termesztéssel kapcsolatos érdekességeken felül a spárga otthoni feldolgozásáról is sok újdonságot megtanultam, amit te is elolvashatsz a korábbi bejegyzésemben. Az első étel, amit Nóri friss és csodaszép zöld spárgájából készítettem az ez a tavaszi spárgás pite volt. Amilyen egyszerűen és könnyen elkészíthető, olyan ízletes, színes, igazi tavaszi étel. Hamarosan további új spárgás recepteket is mutatok majd, kövesd a blogot, hogy ne maradj le róluk!

spargas_pite.pngHozzávalók

500 g friss zöld spárga
1 közepes méretű kaliforniai paprika
150 g feta sajt
100 g sonka
1/2 fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem
4-6 levél friss bazsalikom
3 tojás + 1 a kenéshez
4 ek. tejföl
2 csomag nyújtott leveles tészta
2 ek. zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra
  • A spárgát mossuk meg és távolítsuk el (levágjuk, vagy letörjük) a fás szárát, majd tegyük félre
  • Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát, sonkát és a feta sajtot, majd vágjuk apróra a vöröshagymát, petrezselymet és a bazsalikomot
  • A 3 egész tojást keverjük össze egy nagy tálban a tejföllel és 2 ek. zsemlemorzsával, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a felaprított hozzávalókat és alaposan keverjük össze
  • Helyezzük az egyik nyújtott leveles tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, kicsit szurkáljuk meg, majd tegyük az előmelegített sütőbe max. 5 percre. Ezután vegyük ki a sütőből. Ha nagyon felpúposodott a tészta óvatosan lapítsuk le
  • A tojásos tölteléket egyenletesen öntsük rá a tésztára, majd helyezzük a tetejére a spárgákat is. Végül tészta formázó hengerrel formázzuk a másik nyújtott leveles tésztánkat. ( Ha nincs ilyenünk akkor vágjuk fel 1-1 cm széles csíkokra és ezeket helyezzük átlósan a piténk tetejére.) Kenjük át a tésztát felvert, enyhén sózott tojással, majd süssük 200 °C fokon kb 30 percig, amíg a teteje arany barna nem lesz

spargas_pite1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7414831784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása