Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Múlt héten ellátogattam egy spárgaföldre (itt olvashatsz róla bővebben) ahonnan természetesen nem tértem haza spárga nélkül :) A termesztéssel kapcsolatos érdekességeken felül a spárga otthoni feldolgozásáról is sok újdonságot megtanultam, amit te is elolvashatsz a korábbi bejegyzésemben. Az első étel, amit Nóri friss és csodaszép zöld spárgájából készítettem az ez a tavaszi spárgás pite volt. Amilyen egyszerűen és könnyen elkészíthető, olyan ízletes, színes, igazi tavaszi étel. Hamarosan további új spárgás recepteket is mutatok majd, kövesd a blogot, hogy ne maradj le róluk!
Hozzávalók
500 g friss zöld spárga
1 közepes méretű kaliforniai paprika
150 g feta sajt
100 g sonka
1/2 fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem
4-6 levél friss bazsalikom
3 tojás + 1 a kenéshez
4 ek. tejföl
2 csomag nyújtott leveles tészta
2 ek. zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra
- A spárgát mossuk meg és távolítsuk el (levágjuk, vagy letörjük) a fás szárát, majd tegyük félre
- Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát, sonkát és a feta sajtot, majd vágjuk apróra a vöröshagymát, petrezselymet és a bazsalikomot
- A 3 egész tojást keverjük össze egy nagy tálban a tejföllel és 2 ek. zsemlemorzsával, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a felaprított hozzávalókat és alaposan keverjük össze
- Helyezzük az egyik nyújtott leveles tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, kicsit szurkáljuk meg, majd tegyük az előmelegített sütőbe max. 5 percre. Ezután vegyük ki a sütőből. Ha nagyon felpúposodott a tészta óvatosan lapítsuk le
- A tojásos tölteléket egyenletesen öntsük rá a tésztára, majd helyezzük a tetejére a spárgákat is. Végül tészta formázó hengerrel formázzuk a másik nyújtott leveles tésztánkat. ( Ha nincs ilyenünk akkor vágjuk fel 1-1 cm széles csíkokra és ezeket helyezzük átlósan a piténk tetejére.) Kenjük át a tésztát felvert, enyhén sózott tojással, majd süssük 200 °C fokon kb 30 percig, amíg a teteje arany barna nem lesz
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.