5+1 kedvenc ételem a 2019-es Gourmet Fesztiválon
képes élménybeszámoló

Ez a cikk elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Elszántan indultam neki az idén 9. alkalommal megrendezett Gourmet Fesztiválnak. Azonban hamar rá kellett, hogy jöjjek, egyszerűen lehetetlenség a több, mint 50 étterem által kínált, közel 200 féle fogást végigkóstolni. Még ha 4 napom volt is rá és tényleg nagyon igyekeztem :) A paprika, sercli és a sör inspirálta különlegességek között szerepeltek ételek az éttermek kedvenc fogásai közül, illetve külön a fesztiválra is alkottak újdonságokat. Ebben a bejegyzésben a kedvenceimet emelném ki elsősorban, hozzátéve, hogy ez tényleg az én személyes, szubjektív TOP 5+1-es listám azok közül az ételek közül, amiket sikerült megkóstolnom a fesztivál ideje alatt. Egyik kóstolt étel sem okozott csalódást, fergetegesen finomak voltak, de a kedvenceim ők lettek:

to5plussz1.png

Örülök, hogy sikerült eljutnom, hisz idén is Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról kaphattam egy aktuális és átfogó képet. Évente talán csak egyszer, ezen a fesztiválon tudom a hazai és nemzetközi gasztronómia legjobb séfjeinek ételeit ilyen átfogóan megismerni és végigkóstolni. A gasztronómia lelkes rajongójaként pedig rengeteg inspirációt és ötletet szívtam magamba, legyen szó akár tálalásról, textúrákról, vagy a sokszor meghökkentő, de mégis jól működő ízkombinációkról. Szuper volt nézni, ahogy a nívósan kialakított standoknál készítik az ételeket. A gasztroszínpad programjai is igen színvonalasak voltak, Mautner Zsófi és Jókúti András remek házigazdák. Több előadást is végighallgattam, amikből szintén sok újdonságot tanultam. Élmény a külföldi sztárséfeket nézni, ahogy készítik az ételt, valamint megkóstolni, amit előtted alkottak. Igazi kuriózum volt, amikor jutott nekem is a szétosztott kóstolókból.

Az ízek skálájánál már csak az időjárás volt színesebb a hétvégén, de a hideg és az eső egyáltalán nem befolyásolta a jó hangulatot. Sok ismerős arc is felbukkant a rendezvényen, és örültem, hogy sosem volt elviselhetetlen a tömeg.

Íme tehát az én TOP5 kedvenc ételem a 9. Gourmet Fesztiválon:

  • 1. Kacsamell, égetett árpagyöngy, almaszén, espelettei paprika - Rácz Jenő by Costes

gourmet1.png

  • 2. Gourmet degusztáció (paprika, sercli, sör) - Desszert.Neked

gourmet10.png

  • 3. Szent Jakab kagyló, szemesi zöld spárga, tojássárgája ravioli és pastis szósz. - Pohner Ádám (Kistücsök étterem) és a Bocuse D'or csapat fantasztikus ételét a gasztroszínpadon készítették elgourmet333.png

  • 4.  Spárga, citrom, sör - St. Andrea restaurant 

gourmet3_1.png

  • 5. Szabi a pék által készített pizza alla birra paprikakrémmel, mangalica sonkával - Painificio il basilico

gourmet12.png

És végül, de nem utolsó sorban:

  • +1 Sült kápia paprikás eperfagyi, bazsalikom szivaccsal - N'iceroll by Böröcz Zsófia

gourmet27.pngJó hír, hogy jövőre 10. évébe lép a fesztivál és a jubileum alkalmából minden eddiginél pazarabb programokat ígérnek a szervezők. Izgatottan várom a részleteket és már most felírtam a dátumot magamnak: 2020 május 21-24. További információkat az eseményről a Gourmet Fesztivál honlapján találsz.

TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTS A GALÉRIÁRA!

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6214835720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása