Áfonyás-levendulás-fehércsokis tortácskák

A levendula apró kis virágai nem csak remek illatot, hanem igazán különleges ízt is adnak ennek a piskótának, amihez remekül passzol a fehércsoki selymes édessége és az áfonya enyhe fanyarsága is. Ki ne örülne ennek a finomságnak? Lepj meg valakit a szív alakú sütőformákban készült édességgel! Akár egy szürke hétköznapon is jól tud esni egy ilyen apró kedvesség. Én névnapi meglepetésként készítettem el. Elárulom, a mini tortácskák sütésében az a jó, hogy egyet megtarthatsz magadnak is. :) Így könnyen tudod ellenőrizni, hogy biztosan jól sikerült-e. :)

afonyas-levendulas-fehercsokis2.png

Hozzávalók (3 kis szív, vagy egy kb. 22 cm-es sütőformára elegendő mennyiség)

200 g vaj
120 g porcukor
2 tasak vaníliás cukor
3 ek. tejföl
3 tojás
200 g liszt
1 tasak sütőpor
8 szál levendula virágja
125 g friss áfonya
50 g fehércsoki
afonyas-levendulas-fehercsokis1.pngNyár van nyár! Mesés ruhák, dekor ötletek és konyhai kiegészítők a Tchibo Magyarország aktuális kínálatában

afonyas-levendulas-fehercsokis.png

Elkészítés

  • A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kézi mixer segítségével habosra verjük, majd alacsony fokozaton folyamatosan keverve kanalazzuk hozzá a tejfölt és egyesével adjuk hozzá a tojásokat is
  • A lisztet keverjük el a sütőporral és a szárról leszedett levendula virágokkal és óvatosan keverve adjuk hozzá a masszánkhoz
  • A szív formákat béleljük ki sütőpapírral és kanalazzuk bele a tésztát a forma kb. 3/4-éig. (Ha vajjal és lisztel kenjük ki a formát, akkor is tegyünk alá sütéskor egy sütőpapírral kibélelt tepsit, hogy az esetlegesen kifolyó tésztát felfogja)
  • A tészta tetejét díszítsük áfonyaszemekkel és fehércsoki darabokkal
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 50 percig. Az idő lejárta után tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tészta már nem tapad a beleszúrt tűre, akkor kivehetjük a sütőből. Pár perc után óvatosan vegyük ki a formából is és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Jó étvágyat hozzá! :)

afonyas-levendulas-fehercsokis3.png

A BEJEGYZÉS A Tchibo Magyarország TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M  

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4714881898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása