Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Még tart az eper szezon, a tápióka pudingnak pedig egész évben szezonja van. ;) Volt már egy tápiókás recept a blogon (Az új kedvencem: tápióka puding) ez most egy újragondolt változat, hisz az íz variációk és kombinációk száma szinte végtelen. Bátran kísérletezz vele Te is! Sőt, ha este elkészíted, másnap egy jól zárható kis befőttes üvegben magaddal is viheted. Ha napindítóként az édes ízeket részesíted előnyben, akkor meg is van a mennyeien finom reggelid. :) Vagy iktass be délután 10 perc szünetet, és fogyaszd el desszertként, utána sokkal boldogabban fog menni a munka.
Hozzávalók (2 nagy, vagy 4 kisebb adagra elég mennyiség)
100 g tapióka gyöngy
3 dl kókusztej
3 dl kókusztej (konzerv)
2 vaníliás cukor
~Az eper püréhez~
250 g eper
2 ek cukor
1 ek citromlé
~Díszítéshez~
250 g eper
ehető virágok
kókusz chips
Elkészítés
- A tápióka gyöngyöt összekeverem a kétféle kókusztejjel és hagyom állni kb. 15 percet
- Majd közepes tűzön, sűrűn kevergetve addig főzöm, amíg összesűrűsödik és a gyöngyök teljesen meg nem puhulnak. Ehhez is kell bő 15 perc, amíg a fehér színű gyöngyök átlátszóvá nem válnak. Ha nagyon sűrűnek ítéled, főzés közben nyugodtan önts hozzá még egy kis kókusztejet! Ha elkészült, keverd hozzá a vaníliás cukrot és tedd félre hűlni
- Mosd meg az epreket és negyedeld fel őket. A felét tedd félre, a másik felét pedig a cukorral és a citromlével turmixold pépesre
- Fogj egy jól zárható befőttes üveget, kanalazd bele a tápióka pudingot, öntsd rá az eperpürét, majd halmozz rá a felvágott eperből is. Díszítsd kókusz chipssel és ehető virágokkal. Fogyasztásig tartsd hűtőben.
Tippek: az eperpürét át is szűrhetjük, úgy magmentes és lágyabb pürét kapunk. Ha nem szereted túl hígan az eperpürét, keverhetsz hozzá egy kiskanálnyi zselatin fixet, így dzsem állagú lesz. A hűtőből kivett konzerv kókusztejnél kibontás után leszedhető a felső, sűrű fehér réteg, amit kicsit felverve habként használhatunk a desszertünkhöz. Jó étvágyat hozzá :)
A BEJEGYZÉS A TCHIBO MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.
Ezt a finomságot készítettem el az Elica Roadshown és nagyon ízlett a jelenlévőknek :) Ott így nézett ki:
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.