Kókuszos tápióka puding eperpürével, kókuszchipssel és ehető virágokkal

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Még tart az eper szezon, a tápióka pudingnak pedig egész évben szezonja van. ;) Volt már egy tápiókás recept a blogon  (Az új kedvencem: tápióka puding) ez most egy újragondolt változat, hisz az íz variációk és kombinációk száma szinte végtelen. Bátran kísérletezz vele Te is! Sőt, ha este elkészíted, másnap egy jól zárható kis befőttes üvegben magaddal is viheted. Ha napindítóként az édes ízeket részesíted előnyben, akkor meg is van a mennyeien finom reggelid. :) Vagy iktass be délután 10 perc szünetet, és fogyaszd el desszertként, utána sokkal boldogabban fog menni a munka.

tapioka_epres_kokuszos2.png

Hozzávalók (2 nagy, vagy 4 kisebb adagra elég mennyiség)

100 g tapióka gyöngy
3 dl kókusztej
3 dl kókusztej (konzerv)
2 vaníliás cukor

~Az eper püréhez~

250 g eper
2 ek cukor 

1 ek citromlé

~Díszítéshez~

250 g eper
ehető virágok

kókusz chips
tapioka_epres_kokuszos4.png

Elkészítés

  • A tápióka gyöngyöt összekeverem a kétféle kókusztejjel és hagyom állni kb. 15 percet
  •  Majd közepes tűzön, sűrűn kevergetve addig főzöm, amíg összesűrűsödik és a gyöngyök teljesen meg nem puhulnak. Ehhez is kell bő 15 perc, amíg a fehér színű gyöngyök átlátszóvá nem válnak. Ha nagyon sűrűnek ítéled, főzés közben nyugodtan önts hozzá még egy kis kókusztejet! Ha elkészült, keverd hozzá a vaníliás cukrot és tedd félre hűlni
  • Mosd meg az epreket és negyedeld fel őket. A felét tedd félre, a másik felét pedig a cukorral és a citromlével turmixold pépesre

tapioka_epres_kokuszos.png

  • Fogj egy jól zárható befőttes üveget, kanalazd bele a tápióka pudingot, öntsd rá az eperpürét, majd halmozz rá a felvágott eperből is. Díszítsd kókusz chipssel és ehető virágokkal. Fogyasztásig tartsd hűtőben.

Tippek: az eperpürét át is szűrhetjük, úgy magmentes és lágyabb pürét kapunk. Ha nem szereted túl hígan az eperpürét, keverhetsz hozzá egy kiskanálnyi zselatin fixet, így dzsem állagú lesz. A hűtőből kivett  konzerv kókusztejnél kibontás után leszedhető a felső, sűrű fehér réteg, amit kicsit felverve habként használhatunk a desszertünkhöz. Jó étvágyat hozzá :)

A BEJEGYZÉS A TCHIBO MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.tapioka_epres_kokuszos3.png

Ezt a finomságot készítettem el az Elica Roadshown és nagyon ízlett a jelenlévőknek :) Ott így nézett ki:

elica5.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M  

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr8414893004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása