Sárgabarackos mini piték

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Amikor a család valami finomságra vágyik, akkor jól jöhet ez a recept. A puha és édes piskóta a savanykás sárgabarack ízével verhetetlen. Nálunk egy szempillantás alatt elfogyott.

sargabarackos_pitek1.png

Hozzávalók (4 kicsi, vagy 1 nagy pite formához) 

210 g liszt
180 g porcukor 
180 g puha vaj
6 tojás
1/2 tasak sütőpor
1 kk. vanília paszta (vagy 1 tasak bourbon vaníliás cukor)
1 kis méretű citrom reszelt héja és leve
6 szem sárgabarack
csipet só

díszítésnek: jégcukor és mentalevelek

sargabarackos_pitek.png

Elkészítés

  • A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk át, majd tegyük félre
  • A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá
  • A vajat, porcukrot, vanília pasztát, a citrom reszelt héját és levét egy külön edényben alaposan keverjük el. Ha már jó habossá vált a masszánk egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját is
  • Ezután szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet és keverjük addig amíg szép sima tésztát nem kapunk. Végezetül a felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tésztánkba
  • Vajazzuk és lisztezzük meg a piteformákat és egyenletesen osszuk el benne a masszánkat. Ezután tegyük rá a félbevágott barackszemeket, a tetejét pedig szórjuk meg jégcukorral
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig. Ha szép aranybarnára sült, vegyük ki a sütőből és a formával együtt hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat hozzá! :)

sargabarackos_pitek2.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5514942752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása