Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Amikor a család valami finomságra vágyik, akkor jól jöhet ez a recept. A puha és édes piskóta a savanykás sárgabarack ízével verhetetlen. Nálunk egy szempillantás alatt elfogyott.
Hozzávalók (4 kicsi, vagy 1 nagy pite formához)
210 g liszt
180 g porcukor
180 g puha vaj
6 tojás
1/2 tasak sütőpor
1 kk. vanília paszta (vagy 1 tasak bourbon vaníliás cukor)
1 kis méretű citrom reszelt héja és leve
6 szem sárgabarack
csipet só
díszítésnek: jégcukor és mentalevelek
Elkészítés
- A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk át, majd tegyük félre
- A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá
- A vajat, porcukrot, vanília pasztát, a citrom reszelt héját és levét egy külön edényben alaposan keverjük el. Ha már jó habossá vált a masszánk egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját is
- Ezután szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet és keverjük addig amíg szép sima tésztát nem kapunk. Végezetül a felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tésztánkba
- Vajazzuk és lisztezzük meg a piteformákat és egyenletesen osszuk el benne a masszánkat. Ezután tegyük rá a félbevágott barackszemeket, a tetejét pedig szórjuk meg jégcukorral
- 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig. Ha szép aranybarnára sült, vegyük ki a sütőből és a formával együtt hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat hozzá! :)
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.