Spenótos burgonyapüré fűszeres garnélarákkal

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Az ebéd és vacsora fő fogásai a decemberi hétköznapokon is lehetnek ünnepiek. Mint például ez a fűszeres garnélarák, Aviko spenótos burgonyapürével, vajon párolt cukorborsóval és egy kevés borsó csírával, gránátalma maggal megszórva. Lemértem, nettó 20 perc alatt elkészültem vele (kipakolástól tálalásig), tehát az idő nem lehet kifogás. Készítsd el te is!

spenotos_burgonyapure_garnela_rakkal_gastrotherapy.png

Hozzávalók (4 főre)

200 g fagyasztott garnéla (hámozott)
1 zacskó Aviko spenótos burgonyapüré
2-3 szál újhagyma
100 g fagyasztott borsó
1 ek. vaj + 1 a borsó párolásához
1-2 kk. rák fűszerkeverék
Díszítéshez: borsó csíra, gránátalma
spenotos_burgonyapure_garnela_rakkal.png

Elkészítés

  • A garnélákat és a borsót érdemes min. 1 órával az ebéd vagy vacsora elkészítése előtt kivennünk a mélyhűtőből, hogy legyen idejük felolvadni
  • A borsóhoz egy kevés vízben felolvasztjuk a vajat, sózzuk és lefedve pár perc alatt puhára főzzük. Ha felforrt a víz, vegyük alacsonyabb hőfokra
  • A garnélákat átmossuk, lecsepegtetjük és összekeverjük a fűszersóval. Az újhagymát karikára vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és néhány perc alatt megpuhítjuk rajta az újhagymát. Ezután beletesszük a fűszeres garnélákat, és közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük. A garnéla enged magából levet, de ha szeretnénk, hogy szaftosabb legyen, öntsünk alá fél dl vizet is
  • Amint elkészültünk a fűszeres garnélarákokkal, vegyük ki a mélyhűtőből a spenótos burgonyapürét. Egy hőálló edénybe tesszük, lefedjük és 850 W-on 1,5 percre betesszük a mikrohullámú sütőbe. Átkeverjük egy kanállal és további 1,5 percig mikrózzuk ezután már fogyasztható! (A fagyasztott Aviko spenótos burgonyapüré elkészíthető serpenyőben és sütőben is. Az elkészítési javaslat a termék hátoldalán megtalálható.) Jó étvágyat hozzá!

A BEJEGYZÉS AZ AVIKO TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.

spenotos_insta.png

spenotos_burgonyapure_garnelarakkal.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2416304090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása