Ribizlis brownie

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Ez a süti egy igazi koprodukció eredménye: a 100%-os kakaóport Dominikáról kaptam ajándékba, az étcsokoládé Svájcból érkezett, a ribizlit pedig Ildikó barátnőm kertjében szedtem hozzá :) Gyorsan elkészül és remekül variálható más bogyós gyümölcsökkel is. Vanília vagy citrom fagyival különösen finom nyári desszert. Eléggé laktató, tehát egy közepes tepsi sok embernek elég, ezért jó ötlet lehet házibulira, vagy nagyobb családi összejövetelekre.

ribizlis_brownie_2.png

Hozzávalók:

160 g liszt
5 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
fél tábla (kb 50 g) keserű csoki
130 g vaj
230 g cukor
2 egész tojás
2 kk. sütőpor
1 csipet só
Tetejére: bogyós gyümölcs, jégcukor ízlés szerint

ribizlis_brownie_3.png

Elkészítés

  • A lisztet, a  cukrozatlan kakaóport és a sütőport keverjük össze, majd szitáljuk át
  • Egy nagyobb lábosban közepes hőfokon olvasszuk meg a vajat, majd öntsük hozzá a cukrot és keverjük addig, amíg teljesen fel nem olvad
  • A két tojást a csipet sóval egy villa segítségével lazán verjük fel. Vegyük le a tűzről a felolvadt cukros vajat és habverő segítségével keverjük hozzá a felvert tojásokat, a keserű csokit majd a lisztes kakaós keveréket is
  • A sűrű masszát kanalazzuk át egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg a ribizli szemekkel és a jégcukorral (opcionális), majd 170 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig. 
  • A tepsiből kivéve tegyük rácsra és fogyasztás előtt hagyjuk langyosra hűlni. Jó étvágyat hozzá!

ribizlis_brownie_elotte_utana.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr8914984660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása