Kapros- túrós csigák pirított tökmaggal

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Laktató reggelire vágysz? Akkor ezt a leveles tésztából készült, kapros-túrós csigát neked találták ki!

img_20190801_142322.jpg

Hozzávalók 

2 csomag Tante Fanny nyújtott leveles tészta (8 nagy csiga jön ki belőle) 
1 tojás a kenéshez

~ A töltelékhez ~

250 g túró
1 ek. búzadara
1 tojás
1 csokor friss kapor apróra vágva
2 ek. tejföl
2 ek. durvára tört sós pörkölt tökmag
1 kk. só 
img_20190801_142243.jpg

Elkészítés

  • Vegyük ki a hűtőből a leveles tésztát, hogy egy kicsit felmelegedjen
  • A töltelék hozzávalóit öntsük egy nagy tálba és alaposan keverjük össze
  • Tekerjük ki a leveles tésztákat és függőlegesen vágjuk 4-4 egyenlő részre őket. Az így kapott kis téglalapok felső (hosszabbik oldal) részére tegyünk csak a töltelékből, hogy könnyen fel tudjuk majd tekerni. Ezután óvatosan tekerjük fel őket, kicsit nyomkodjuk össze a széleit majd formázzuk csiga formájúra. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük meg a tetejüket a felvert tojással
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt  süssük készre. Ha szép aranybarnák a csigák, akkor vegyük ki őket a sütőből. Langyosan, frissen fogyasszuk, de ha netalán maradna belőle, hűlten is igazán finom. Tipp: A kész csigák tetejére tehetünk egy kiskanálnyi tejfölt, majd szórjuk meg aprított kaporral és tökmaggal. Jó étvágyat hozzá!

kapros-turos.jpg

 Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3515000734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása