Lecsópüré, cukkini spagettivel és grillsajttal

Dübörög a lecsó szezon, a piacokon már jó áron beszerezhető a két fő hozzávaló: a friss paprika és paradicsom. A lecsó amilyen egyszerű, olyan változatosan és ízletesen elkészíthető étel. A klasszikus verziókon túl próbáld ki ezt a különleges lecsó pürét is. A cukkini spagettivel és grillsajttal tökéletes húsmentes ebéd készíthető belőle.

lecso_pure.png

Hozzávalók (2 főre)

fél fej vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
4 db tv paprika
2 db közepes paradicsom
só, bors, pirospaprika
1 + 1 ek. olívaolaj

1 nagyobb cukkini

1 db grillsajt (kb. 250 g)

lecso_pure_cukkinivel_es_grillsajttal.png

Elkészítés

  • Egy serpenyőben felhevítünk egy evőkanálnyi olívaolajat. A vöröshagymát apróra vágjuk, rászórjuk, majd közepes lángon megpirítjuk. Felkockázzuk a kaliforniai és tv paprikát, hozzáöntjük a hagymához, majd fedő alatt, közepes lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Utána mehet hozzá a felkockázott paradicsom, sózzuk, borsozzuk, és rászórunk egy mokkáskanálnyi pirospaprikát is. Tovább főzzük, néha megkevergetjük, amíg kicsit el nem fő a leve, majd félretesszük hűlni
  • A cukkinit megmossuk és zöldség spirálozóval spagettihez hasonlóra aprítjuk. Sózzuk, majd 10 percre egy szűrőbe tesszük, hogy a kiengedett leve lecsöpögjön. Ezután egy ek. olívaolajon 10 perc alatt megpároljuk
  • A langyosra hűlt lecsót botmixer segítségével pépesítjük. Ha teljesen homogén pürét szeretnénk, passzírozzuk át egy szűrőn is.
  • A grillsajtot ujjnyi vastagra vágjuk és vékonyan megolajozott kontakt grillsütőben 5 perc alatt készre sütjük. Frissen fogyasszuk, jó étvágyat hozzá!

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M  

lecso_pure2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6915056120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása