Gasztro Passzázs, 'Kapj rá!' stand, OMÉK Magyar bisztró
A 79. OMÉK a gasztronómia szerelmeseinek is új kalandokat kínál

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) 2019. szeptember 26-29. között kerül megrendezésre Budapesten, a HUNGEXPO területén. Az idei rendezvény egyik újdonsága, hogy Gasztro Passzázs is várja Magyarország legnagyobb agráreseményének látogatóit.

3006-omek.jpg

A 79. OMÉK a gasztronómia szerelmeseinek is új kalandokat kínál. A vásár történetében először alakítják ki a Gasztro Passzázst, amely a pavilonokat összekötő gyalogúton biztosít majd minőségi étel- és italkínálatot. A Gasztro Passzázson a finom falatokon kívül élőzene, vásári programok és igényes kültéri bútorok biztosítják majd a látogatók kikapcsolódását. Az idei OMÉK kiemelt témája az élelmiszeripar, a magas feldolgozottságú, kiváló minőségű hazai élelmiszerek bemutatása.

A HUNGEXPO A pavilonjában 1000 négyzetméteres közösségi élelmiszer stand elsődleges célja, hogy válogatott magyar élelmiszereket mutasson be a kereskedők és a szakmai közönség részére (16 hazai termelő, közülük 6 rendelkezik a Magyar Termék védjeggyel). Ezen kívül számos más érdekesség miatt is érdemes lesz felkeresni:

  • az élelmiszeripari ágazatok interaktív, kreatív, ismeretterjesztő módon (például makettek által) mutatkoznak be;
  • naponta többször látványkonyha és kóstoltatás várja a közönséget sztárszakácsok - Marton Adrienn, Bede Róbert, Szőke András – közreműködésével;
  • pódiumbeszélgetések, szakmai prezentációk zajlanak majd a nagyközönség ismereteinek bővítésére.

A kiállított termékek között számos újdonság szerepel, amelyek az OMÉK-on jelennek meg először a széles nyilvánosság előtt. Ilyen például az adalékanyagok nélkül előállított, „minden mentes” készétel termékcsalád, a Hello Food, vagy az ormánsági kis falvak összefogásából született, hagyományos receptúrán alapuló Bőközi Legendás Ízek termékei. De megtalálhatóak lesznek olyan hungarikumok is, amelyek nélkül a magyar konyha évszázadok óta elképzelhetetlen (pl. Gyulai kolbász, libamáj, fűszerpaprika).

omek.png

Ha hozzátesszük, hogy mindez az édesvízi halfogyasztást népszerűsítő, szintén közösségi jellegű „Kapj rá!” stand és az OMÉK Magyar Bisztró szomszédságában történik, máris az OMÉK „Bermuda- háromszögében” találjuk magunkat, ahol az élelmiszer fanatikusok hosszú időre eltűnhetnek.

390904_pic_original.jpg

Képek forrása: https://omek.amc.hu/galeria/ 

Az idei OMÉK újdonsága lesz még az Élménygazdaság is, amely elsősorban az általános- és középiskolás korosztály megszólítását célozza. Az Élménygazdaság voltaképpen egy „minifarm”, amelyen keresztül a fiatalok megismerhetik a földművelés, az állattenyésztés és az élelmiszer feldolgozás csínját-bínját, játékos, élményszerű formában. A hazai őshonos állatok bemutatását szolgáló állatsimogatóban pedig megismerhetik a vidéki portákat egykor benépesítő racka juhokat, szürkemarhákat vagy mangalicákat.

390892_pic_original.jpg

A Magyarország legnagyobb múltú agrárgazdasági eseményén esténként pedig sztárfellépők (Király Viktor, Magna Cum Laude, Csík Zenekar, Dj. Dominique) koncertjei gondoskodnak a jó hangulatról.

Bővebb információt itt találsz: https://omek.amc.hu/ 

 https://www.facebook.com/OMEKBudapest/

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr3815092556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása