Csirkemájjal töltött gomba

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Mint ahogy azt a: Ha október, akkor GoPink! cikkemben részletesen megírtam nektek, októberben a rózsaszín tálcás gombatermékekkel idén is támogathatjuk a mellrák elleni küzdelmet. Együnk tehát sok gombás ételt októberben is! Íme egy egyszerűen elkészíthető gombás egytálétel ötlet, amit akár már a hétvégén ki is próbálhattok.

csirkemajjal_toltott_gomba.png

Hozzávalók

10 db nagyobb fehér csiperkegomba
½ kg csirkemáj
6-7 db koktél paradicsom
4-5 szelet füstölt csemege szalonna  
10 kis szelet trappista sajt
2 tk. mangalica zsír  
só, bors, csipet ételízesítő
1 kis csokor friss bazsalikomlevél

Elkészítés

  • A gombát megmosom, hámozom, és kivágom az alsó csonkját
  • Fejre állítom, és ide töltöm a fűszerezett, enyhén sózott májat, erre teszem a koktél paradicsom szeleteket, egy kis darab szalonnát és a sajtot
  • A megmaradt gomba törzseket letisztítom, és apróra vágva a gomba alá szórom. A megmaradt májat is közé rakom. Ízlés szerint lehet még fűszerezni
  • 200 °C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Tipp: néhányszor érdemes a sütés vége felé megszúrni a májat, ha már nem szivárog belőle vér, kész az ebéd! Köretként fogyaszthatunk hozzá friss, kevert salátát.

csirkemajjal_toltott_gomba_recept.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :) szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1415193108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása