Ha október, akkor GoPink!
a rózsaszín tálcás gombatermékekkel idén is támogathatjuk a mellrák elleni küzdelmet

Immár nyolcadik éve jelennek meg a mellrák elleni küzdelem hónapjában, októberben - a GoPink!  kampány keretein belül - a boltok polcain a rózsaszín tálcás gombatermékek. A GoPink! kampány – a tematikus hónapon belül kívánja külön is felhívni a gombafogyasztók, vásárlók figyelmét a mellrák elleni küzdelem fontosságára. A feltűnő csomagolást azonban nem csupán figyelemfelkeltésnek szánja a magyar piacvezető gombaipari cég, hiszen a rózsaszín tálcákba csomagolt termesztett gombák eladásából befolyt összeg egy részével a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta támogatja rendszeresen a rákellenes harcot. 

gopink_kep.jpgMagyarországon nagyjából 8000 új emlődaganatos beteget diagnosztizálnak évente. Azonban a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, azaz rendkívül fontos hangsúlyozni a megelőzést, a prevenciót.

A mellrák-tudatossági hónap 1991 óta létezik. Már az indulásnál a rózsaszín szalag lett a mellrák elleni harc jelképe, és idővel az októberi hónapban nem csak a színes szalaggal, hanem magával a rózsaszín szín használatával is felhívták/felhívják a médiumok és a felhasználók, fogyasztók figyelmét a betegségre és a megelőzés fontosságára.

A magyar gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. a GoPink! kampány keretében egyrészt a rózsaszín tálcában szállított gombatermékeivel kívánják felhívni a figyelmet a mellrák elleni küzdelem és a szűrővizsgálatok fontosságára, arra biztatva az érintett lakosságot, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon és végezzenek önvizsgálatot, hiszen a túlélés esélye jelentősen javítható a korai stádiumban felfedezett betegség esetén. Másrészt pedig minden eladott rózsaszín tálca után a cég 5 forinttal támogatja az érintett betegek gyógyulását és mihamarabbi felépülését.

gopink_kampany_kep.png

Ahogyan tavaly is, a Bio-Fungi Kft. GoPink mellrák ellenes kampányával idén is a Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályának kemoterápiás helyiségét támogatja. Az előző évi kampány keretében a Kórház kemoterápiás kezelőhelyisége a GoPink! kampánynak köszönhetően újult meg és kapott korszerű eszközparkot, új elektromos kezelőszékeket, amelyek a kemoterápiás betegek kényelmét szolgálják a terápia, a kezelés ideje alatt.

És hogy a  termesztett gomba mivel kapcsolódik a kampányhoz?

  • A csiperkegombában található linolénsav csökkenti a menopauza után megnövekedett túlzott ösztrogénszintet, amely felelőssé tehető a mellrák kialakulásáért.
  •  A termesztett csiperkegombának és laskagombának számos előnyös tulajdonsága minden korban jól jön. Ilyen az alacsony kalóriatartalom, az elenyésző szénhidrát- és zsírtartalom, illetve a magas a víz- és élelmi rosttartalom. Ez utóbbi sokban hozzájárul a hosszan tartó teltségérzet, jóllakottság érzet kialakulásához és segít a lassú anyagcserén is.
  • Ezen kívül a csiperkegomba gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, megtalálható benne a B1, B2-, B3-, B6-, D-vitamin, valamint tartalmaz még karotint, foszfort, szelént, mangánt, rezet, folsavat, magnéziumot, vasat és cinket is.

dscn6243.JPG

A gomba nem csak a már felsorolt jó tulajdonságokkal rendelkezik, hanem glutén- és laktózmentes, azaz laktóz intolerancia vagy gluténérzékenység okán kialakításra kerülő diétába, életmódba szintén könnyedén beilleszthető. Cukorbetegek és fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják a gombát, korlátozások nélkül.

Válaszd Te is a rózsaszín tálcás gomba termékeket októberben és segítsük közösen a betegek gyógyulását!

dscn6233.JPG

Olvasd el korábbi cikkemet, amiben részletesen írtam a gomba termesztéséről és fogyasztási előnyeiről SZUPERFOOD NAGYÍTÓ ALATT - ISMERD MEG A GOMBA TERMESZTÉSÉT ÉS FOGYASZTÁSI ELŐNYEIT

Változatos és ízletes grillezett gombás recepteket pedig itt találsz: A GOMBÁT SE FELEJTSD LE A RÁCSRÓL!

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

M

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6515188418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása