Ilyen volt a 4. Asia GasztroFesztivál

Október 5-én immár negyedszer rendeztek GasztroFesztivált az AsiaCenterben, Budapesten. Az egész napos ingyenes programok során a szervezők mindent megtettek azért, hogy a látogatók jobban megismerhessék a világ sokszínű és fantasztikus ízeit.
azsia_gasztro_fesztival.png

Az AsiaCenter Budapest egyik legnagyobb bevásárló- és irodaközpontja. Az egész napos kulináris kalandozáson a világkonyha ízei kerültek fókuszba. A nap házigazdája és hangulatfelelőse Rákóczi Feri volt, aki értékes nyeremények ellenében kvízjátékokkal tornáztatta a nagyérdemű elméjét. Több helyen is ínyenc falatokat kóstolhattunk, például az ázsiai gyümölcssarok egzotikus gyümölcsökből összeállított kóstolótálakat kínált. Papaja és csillaggyümölcs is volt a kapott tálkáinkon, szerintem remek ízük van:

4_azsia_gasztro_fesztival_3.png

A másik számomra újdonság amivel már régóta szemezek, az az okra volt, ami egy zöld színű, trópusi zöldség. Meghatározhatatlan az íze, nem is tudom mihez hasonítani, még barátkoznom kell majd vele. A képeken látható curry szószos husival kínálták:

4_azsia_gasztro_fesztival_2.png

4_azsia_gasztro_fesztival_5.png

A sushi készítő workshoppon a Sushi Sei séfjének vezetésével életemben először állítottam össze saját kezűleg lazacos és gombás makikat. Nem mondom, hogy tökéletesre sikerültek, de hát gyakorlat teszi a mestert:

A gasztro színpad főzőshow bemutatóira rengetegen voltak kíváncsiak, így nem is tudtam nagyon közel férkőzni a látványkonyhához. Viszont szerencsére a folyosókon kihelyezett tévéken is jól látható volt, hogy éppen milyen ételt készít el és hogyan főz például Mautner Zsófi, vagy Marton Adri.

Különleges, de mégis otthon is könnyen összeállítható fogásokat készített Gáspár Bea és a Peller Anna, Lukács Miki páros is. Az elkészült ételeket sokan meg is kóstolhatták, hiszen a teljes mennyiséget kiosztották a nézők között:

Az elkészített ínyencségek nagy részét az AsiaCenterben beszerezhető alapanyagokból varázsolták az asztalra. Természetesen én sem jöttem el üres kézzel, az üzleteket járva beszereztem néhány különlegességet: öt fűszer keverék, gyoza, matcha latte, licsi ízesítésű ital és ragacsos rizssütemény, azaz mochi is került a bevásárlótáskámba:

asia_center.png
A rendezvényszínpadon a gyermekek szórakoztatásáért Ricsi Bohóc valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes gondoskodott. A világhírű bűvész, Ungár Anikó is fellépett a nap folyamán. Este pedig koncertet adott Opitz Barbi, illetve a Midlife Crisis , az egész napos programsorozatot pedig egy látványos tűzijátékkal zárták. 

Összességében ez egy igencsak színes GasztroFesztivál volt, ahol az egész család találhatott kedvére való programot, kicsiktől a nagyokig. Még én is rácsodálkoztam az állatsimogató különleges tyúkjaira, nézzétek milyen mókásan néztek ki:

4_asia_gasztro_fesztival_kakasok.png 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2715207674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása