Így készítsünk hamisítatlan argentin marhasteaket!

Szereted-e a legendásan ízletes argentin marhahúst? Ha igen, a profi séfeknek hála budapestiként is van lehetőségünk megkóstolni, vagy akár otthon is elkészíthetjük az ikonikus rib-eye steaket. 

Az Argentin Nagykövetség és a Matusz-Vad Zrt. által támogatott, Tildi palotában tartott Arngentin est legfőbb célja az volt, hogy a minőségi argentin húsok, borok, zene és tangó világába belekóstolva tapasztalhassák meg a résztvevők az argentin életérzést. Az est tetőpontját a többszörösen díjazott argentin séf, Daniel Bonapartian ételbemutatója jelentette, aki Jókuti Andrással, a Világevő gasztrobloggerével beszélgetve engedett betekintést az egyes fogások elkészítési folyamatába. 

argentin_marhasteak_1.png

Az Argentin konyha specialitásai

A picanha a marha keresztfartőt takarja, amelyet szeletben vagy egészben szoktak elkészíteni, míg a morcilla cremosa véres hurkát jelent. Ha még csak most ismerkedünk az argentin konyhával, érdemes először az empanada-t, ezt a töltött sült tésztát kipróbálni, amit rendszerint különböző szószokkal fogyasztanak; de hamar kedvencünkké válhat a nyílt tűzön, asado grillen sült bárány, vagy a világszerte ismert chimichurri szósz, ami bármely húsféle, hal, zöldség vagy tésztaétel ízletes kiegészítője lehet.

A kevésbé húsosak figyelmébe ajánlható a humita, amit kukoricalevélbe csomagolva főznek meg, és lényegében nem más, mint kecskesajttal kevert salsa és kukorica. És habár húsevő nemzetről beszélünk, itt a vegetáriánusok is megtalálják a számításukat: argentin specialitás például a savanyított padlizsán, vagy a citromos gremolata szósszal felszolgált sült zöldségek, de az empanadát is kérhetjük húsmentesen. Édesszájúak az étkezést zárhatják rummal flambírozott palacsintával és Dulce de leche karamellszósszal.

Így készíthetsz te is argentin steaket otthon!

Nem kérdés, hogy az argentin konyha fénypontja a marhasteakAz argentin angus marhák a kedvező éghajlatnak köszönhetően egész évben friss füvet legelnek. Húsuk speciálisan faggyúsodik: a faggyú a húsrostok közé rakódik, ez adja a hús jellegzetes márványosságát, mely a vágási felületen válik láthatóvá. A faggyú teszi a steaket különlegesen zamatossá és porhanyóssá.

A legkönnyebben a minőségi, sóval fűszerezett, úgynevezett rib-eye marhahúst tudjuk otthon steakként elkészíteni. A húst sóval, borssal ízesítjük, és faszenes grillen médiumra sütjük, oldalanként körülbelül 2-2 percig. A hamisítatlan, argentin rib-eye steak marhahúst, sok más különleges hústermék mellett a Matusz-Vad webáruházából könnyen és kényelmesen beszerezhetjük.

argentin_marhahus.jpg

argentin_rib-eye.jpg

Chimichurri szósz recept

Az elkészült húst érdemes chimichurri szósszal ízesítenünk, amit szintén összeüthetünk akár otthon is. 

Hozzávalók: 1 egység fokhagyma, oregano, fűszerpaprika, kakukkfű, rozmaring és bazsalikom, 2 egység friss petrezselyemzöld és 5 százalékos desztillált ecet, valamint 5 egység extra szűz olívaolaj.

Elkészítés: A hozzávalókat apróra vágjuk és összekeverjük az ecettel/olajjal, majd egy éjszakára a hűtőben hagyjuk állni. Ha kész a vacsora, már csak egy üveg malbec szőlőből készült bor hiányzik az igazi argentin hangulathoz!

argentin_borok.jpgargentin_est.jpg

 Fotók forrása: Matusz-Vad Zrt. Facebook oldal

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7215317662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása