Hangolódjunk az ünnepekre Balerina brunchal!

Az InterContinental Budapest az idei adventi vasárnapokon is csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.  

A Diótörő meséje és az általa inspirált balett 1954-ben aratott először osztatlan sikert nagy közönség előtt: azóta a világ legtöbb pontján ez a varázslatos ünnepi történet egyet jelent a karácsonyra való hangolódással, és visszahozza sokunk számára a gyerekkor meghitt hangulatát.

balerina_brunch_montazs.png

Brunch

A hotelben a vendégek egész évben élvezhetik a korlátlanul kóstolható finom falatokat, pezsgőket és a csodás kilátást, de az adventi vasárnapok azok, amikor igazán ünnepi környezetben pihenhetik ki a karácsonyi kavalkádot. Ráadásul a családosoknak egy Diótörő- ihlette, animátorok által működtetett gyereksarok is segít abban, hogy a szülők tényleg kikapcsolódhassanak.

Gullner Gergő séf a magyar és a környező országok tradicionális ételeit gondolta újra, nemzetközi hatásokkal, szezonalitással és a lokális alapanyagok használatával ötvözve, amivel egyedülálló fogásokat hozott létre. A hazai és a nemzetközi ízeket felvonultató brunch bőséges és hetente megújuló kínálatából mindenki kedvére válogathat. A kóstolt főételek közül a kedvencem a párolt szarvascomb volt rizibizi mártással, amihez gorgonzolás mandulás burgonyagombócot választottam köretként.

A hotel desszertkínálata is az ünnepekhez igazodik, és karácsonyi finomságokat kínál. A cukrász séf, Vágó Nikoletta az ünnepi tarte-kínálatot miniatűr formában is megalkotta, így az édesszájúak egyszerre több ízkombinációt is megkóstolhatnak vagy megoszthatnak egymással. A különlegességek közül a pekándiós-csokoládés a klasszikus karácsonyi süteményeket idézi, az epres üde rózsaszínje a balerinák színes szoknyáira reflektál, és egy paleo-vegán mangós desszert is a tál része. Az est során lehetőségünk volt rá, hogy  saját magunk díszíthettük fel ezeket a csodálatos süteményeket.

A Diótörő  mesés balett nem csak a díszletekben jelenik meg. A Corso Étterem brunch-ait is ez a különleges tematika hatja át, ahol a vendégek egy pohár finom champagne mellett hangolódhatnak a karácsonyra, miközben a Diótörő jelmezeibe bújt balettművészek élő zenére elevenítik meg ezt a kedves történetet táncukkal.

Champagne

A legexkluzívabb ital kétségtelenül a champagne, ami önmagában bármilyen percet ünneppé tesz. Az eredetvédett francia pezsgő mindig is a magas minőség egyik szinonimája volt, az InterContinental nívójához pedig pontosan ez illik, csakúgy, mint az adventhez és a karácsonyhoz, ezért számos ajánlatukba belecsempészik a champagne-t decemberben. Fontos küldetésüknek tartják, hogy a vendégek felfedezzék a pezsgők világát. Éppen ezért került be a brunch-ok közé a Champagne csomag, melynek keretében minden hónapban más-más prémium pezsgő kóstolható korlátlanul.

A Corso Bár egyedi koktélsorozatának új, Champagne-alapú tagját is megkóstolhattuk, amelynél az ízvilág mellett ez esetben is nagy figyelmet szenteltek a megjelenésnek – szó szerint az est igazi fénypontja volt ez az italkülönlegesség. Érdemes kipróbálni a legújabb, magyar találmányok ihlette koktélok közül a „Villanykörtét”, amelynek alapját szintén champagne alkotja, és nemcsak keleties fűszerezésű íze, de különleges tálalása is egyedi élményt nyújt.

Érdemes lesz decemberben kiszakadni az ünnepi rohanásból, és eltölteni pár nyugodt és kényeztető órát Budapest egyik legszebb kilátásával. Köszönöm szépen a meghívást InterContinental Budapest, csodálatos és felejthetetlen élmény volt! 

Bővebb információ: https://corso.hu/etterem/adventi-brunchok/

balerina_brunch_intercontinental.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr1615328542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása