Mentes mézeskalács és a tökéletes cukormáz receptje
2020 február 29-én újra Gasztroblogger Fesztivál!

Múlt héten zártkörű workshopot tartottunk a sajtó és a gasztrobloggerek részére, ahol mentes mézeskalácsokat díszíthettek meghívott vendégeink. A program alatt készült mézeskalácsok egy részét díszcsomagolásban haza vihették a résztvevők, egy részét pedig az SOS Gyermekfalvaknak jótékonysági célra ajánlottuk fel.

mentes_mezeskalacs_workshop.pngA workshop apropója az volt, hogy hivatalosan is bejelentsük: a Mentes és a Gasztroblogger Fesztivál együttműködéseként 2020-ban a két fesztivál egy helyen és egy időben kerül megrendezésre. A Mentes Feszt szombati napján (február 29.) délután hat óráig mindenkié a fesztivál, majd átalakul a 4. Gasztroblogger Fesztivállá, ami már egy zártkörű szakmai esemény lesz. A kötetlen hangulatú esemény célja az előző Gasztroblogger Fesztiválokhoz hasonlóan az ismerkedés és egy összetartó közösség létrehozása, értékes kapcsolatok, együttműködések kialakítása. A gasztrobloggerek a Mentes Feszt egész ideje alatt ott lehetnek majd, Oltványi Zsoltnak, a Mentes Cukrászüzem tulajdonosának és a Mentes Feszt fő szervezőjének köszönhetően külön helyet kapnak, ahol bemutatkozhatnak és közönségtalálkozót is szervezhetnek.


Az ünnepi hangulatú workshopon a mentes mézeskalácsokhoz Fehér Katalin (Vida Katalin) mutatta be, hogy készül a tökéletes cukormáz, amely nem mézzel, hanem mézes ízű cukorral készül. 

Mentes mézeskalács receptje

egy csomag Mentes mézeskalács keverék,

63 gr. alamacukor vagy méz,

35 gr. víz

25 gr. tojás (fél tojás)

21 gr. kókuszolaj,

3 gr. narancshéj.

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, és begyúrjuk a tésztát.

Pihentetés után nyújtjuk, formázzuk és fantáziánkra bízva díszítjük.

Cukormáz


1 tojás fehérje
15-20 deka nagyon finomra darált cukor
1 teáskanál étkezési gluténmentes keményítő
1 teáskanál ecet, hogy fényes legyen és tartós a máz


Néhány jótanács: A cukrot csak apránként adjuk hozzá, meg kell várni, amíg a cukor felolvad a fehérjében. Kis vizet kell adni hozzá cseppenként, ha sűrűre sikerült, ha túl folyós lett, akkor pedig még egy kis cukrot.



Kedves gasztrobloggerek, gyertek sokan, találkozzunk, ismerkedjünk, várunk titeket szeretettel! A 4. Gasztroblogger Fesztivál ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ne felejtsetek el beregisztrálni!


4. Gasztroblogger Fesztivál Facebook event
Gasztroblogger regisztrációs lap 
Mentes Feszt Facebook event

gasztroblogger_fesztival_sajto_workshop_14.png
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr815361484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása