5 érv, amiért érdemes ellátogatnod egy lakásétterembe
Legyen saját éttermed egy estére!

Ez a tartalom elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Ha hozzám hasonlóan te is kedveled és keresed a különleges gasztronómiai élményeket, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod egyszer egy lakásétterembe. Nemrég jártam a Szuterén Lakásétterem jazz vacsora estjén, ami meggyőzött arról, hogy ennek a rendhagyó vendéglátásnak nagyon is helye van a magyar gasztronómiai élet palettáján.
szuteren_lakasetterem_1.png

Rita és férje András 2017-ben hozták létre lakáséttermüket a XV. kerületben található pestújhelyi villanegyedben. Nem kellett hozzá sok idő, hogy telt házas vacsoraesteket tartsanak, ahová egész Budapestről, sőt vidékről is számos visszatérő és új vendég érkezik. Ez a bizonyíték arra, hogy ha szívvel lélekkel csinálsz valamit, azt igenis sokan értékelik. A Szuterén Lakásétterem tökéletesen ötvözi a lakáséttermek összes előnyét, amelyet az alábbi 5 pontban foglaltam össze nektek:

 1. Családias és fesztelen légkör

Ha az otthoni körülményeid nem alkalmasak egy nagyobb családi összejövetel megtartására, mégis valamilyen intimebb helyen ünnepelnéd például a születésnapodat, akkor foglalj helyet egy lakásétterembe. Hiszen a nyílt és előre meghirdetett lakáséttermi vacsoraesteken felül, például a Szuterén Lakásétteremben is van lehetőség arra, hogy privát ebédet, vagy vacsorát kérj, amikor csak a tiétek a hely. Nincsenek idegenek, nincsen időkorlát, maximum 20 főre tiétek lehet az egész étterem!
szuteren_lakasetterem_eloetel.png

Crostini kecskesajttal, dióval és radicchioval - Bolyki Jani Egri Sauvignon Blanc 2019

szuteren_lakasetterem.png

2. A gondtalan időtöltés élménye

Napjaink rohanó világában mindannyian vágyunk arra, hogy néhány órára kiszakadhassunk a monoton mókuskerékből. Remek program erre egy lakáséttermi vacsoraest, ahol a különleges fogásokhoz párosított hazai borokat is kóstolhatunk. Gondoltak azokra is, akik kocsival érkezek, ők a házi szörp kínálatból választhatnak frissítőt. A fogások között bőven van idő beszélgetni, pihenni, körülnézni a kertben, bekukkantani a konyhába. Vagy éppen hallgatni az élő zongoraszót. A Szuterén Lakásétterem meghitt hangulatához hozzájárul a kandallóban ropogó tűz látványa és a kifinomult tárgyakkal és kiegészítőkkel berendezett tér.szuteren_lakasetterem_lazacos_retes.png

Lazacos-ricottás rétes - Kohári Pince Egri Tramini 2018

szuteren_lakasetterem_asztalok.png

3. Lassú étkezés=boldog étkezés

Jó, ha tudod, egy lakáséttermi vacsoraest nem a rohanásról szól. Az evés itt igazi közösségi élmény, amikoris bőven van időd minden ételt (általában 5 fogást) megcsodálni és nyugodt tempóban elfogyasztani. Mellé pedig finom borokat kortyolni és nagyszerű élő zenét hallgatni. A legtöbb ételt szezonális alapanyagokból és frissen készíti el a vendégeknek Tóth- Zsédely Rita, a Szuterén Lakásétterem séfje. Előzetes jelzés alapján akár vegetáriánus verzióban is kérheted az este során feltálalt ételeket. Ebből is látható, itt tényleg mindent megtesznek azért, hogy te gondtalanul élvezhesd az estét. A legnagyobb öröm számukra, ha a vendégeik arcán látják az őszinte elégedettséget.szuteren_lakasetterem_gesztenyes_teszta.png

Grappás -gesztenyés tagliatelle - Pontica Pince Móri Ezerjó 2017

szuteren_lakasetterem_cseke_gabor.png

Cseke Gábor zenész, zeneszerző és virtuóz zongorista

4. Terítéken a változatosság

Az egész este folyamán érződik, hogy Rita és András maximálisan törekszenek a magas minőségre: az alapanyagok kiválasztásától, az ételek elkészítésén keresztül egészen a felszolgálásig. Ez a divatos vendéglátási forma sok izgalmas lehetőséget rejt magában, például tavasszal, ahogy melegebbre fordul az idő a Szuterén Lakásétterem kiköltözik a csupazöld és tágas kertbe. Az egyedi kertvárosi hangulatot este színes lampionok fénye lengi körül, ahol irodalmi estekkel, élőzenével, borkóstolóval, és remek fogásokkal várják az igényes gasztronómiai programra vágyókat.szuteren_lakasetterem_rizotto_szuzpecsenye.png

Trevisoi pezsgős-borókás szűzpecsenye erdei gombás rizottóval - Kohári pince Egri Retur Cuvée 2018

szuteren_lakasetterem_kert_terasz.png

5. Idegenekből ismerősök egy este alatt

Egy lakásétterembe akár egyedül is ellátogathatsz, hiszen a hely adottságai révén biztosan hamar szóba elegyedsz majd a melletted, körülötted ülő vendégekkel. A legtöbb ide látogató ember nyitott és közvetlen személyiség, akivel könnyen lehet társalogni a legváltozatosabb témákról. Mi is hamar összebarátkoztunk szinte mindenkivel és az est végére nagyokat nevettünk együtt, vagy éppen arról beszélgettünk, kinek melyik étel és bor ízlett a legjobban.szuteren_lakasetterem_dessszert.png

Meggyes frangipane torta - Obzidian pince Tokaji Kései Cuvée 2016

szuteren_lakasetterem_toth-zsedely_rita_tulajdonos_sef.png

Tóth- Zsédely Rita, a Szuterén Lakásétterem séfje éppen a desszertünket tálalja

Imádok étterembe járni, de határozottan állíthatom, hogy egy lakásétterem merőben más élményt nyújt. Az itt  eltöltött néhány óra magával ragadó és varázslatos élményeket hagyott bennem. Köszönöm, hogy a részese lehettem!

További információ: Szuterén Lakásétterem

szuteren_lakasetterem_gastrotherapy.png
A bejegyzés a Szuterén lakásétteremmel együttműködésben készült!

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6415503300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása