150. Születésnapját ünnepeli az Auguszt cukrászda

Az Auguszt cukrászda alapításának 150. évfordulója alkalmából egy igazán kedves és családias ünnepséget rendezett. Az eseményen a híres család több dinasztiája is képviseltette magát. Auguszt József mesélt a család történetéről, Auguszt Ibolya pedig a desszertújdonságokról, amelyeket aztán meg is kóstolhattunk.

auguszt_150_2.png

A Fény utcai kétszintes Auguszt cukrászdát jelenleg a 4. dinasztia tagjai, Auguszt József és felesége Auguszt Ibolya vezetik. Mindketten cukrászmesterek és évtizedek óta töretlen kitartással és lelkesedéssel készítik nap, mint nap a süteményeket és igazgatják a cukrászda ügyes bajos dolgait. Az egyenletesen magas minőség és az udvarias kiszolgálás alapelvek itt, talán ezért is büszkélkedhetnek számos törzsvendéggel, akik gyakran betérnek hozzájuk egy finom süteményre, kávéra.

auguszt_150_1.png

auguszt_cukraszda_150_szulinap_auguszt_ibolya_es_jozsef.png

A elegáns cukrászdában a család történetét bemutató kamarakiállítással is találkozhatunk, amelyből jobban megismerhetjük a család néhol filmbe illően kalandos történetét. A kiállítást Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója nyitotta meg. Mécs Károly színművész pedig egy csodálatos részletet olvasott fel az egybegyűlteknek Márai Sándor: Az igazi c. regényéből, mely a ’békebeli’ Augusztot elevenítette meg, amelynek az író állandó vendége volt. Az izgalmas és néhol igen megható beszélgetést Szederkényi Olga újságíró vezette.

auguszt_cukraszda_150_szulinap_mecs_karoly.png

A rendezvényen Ibolya és József gyermekei, az 5. generáció képviselői: Olivér, Apollónia és Abigél is jelen voltak, akik egyben a névadói is a cukrászda új tányérdesszertjeinek. És a legifjabb 6. generáció is bemutatkozott, hiszen az ünnepségen Olivér 8 hónapos kisfia, Edvárd Jonatán is jelen volt.

A jubileumi év alkalmából az Auguszt specialitások és a klasszikus sütemények és édességek mellett tehát debütál az új tányérdesszert kollekció, amelyek a gyerekek neveit kapták, és kedvenc gyümölcseikkel készülnek.

auguszt_cukraszda_150_szulinap_uj_tanyerdesszertek.png

Olivér: Fehér csokoládés mangó mousse, étcsokoládé mousse és szárított csokoládé

auguszt_150_tanyerdesszert.png

Apollónia: Étcsokoládé mousse-szal töltött étcsokigömb, sáfrányos sárgabarack ragu, szezámmagos korall

auguszt_150_tanyerdesszert_1.png

Abigél: Banán mousse, tejcsokoládé zselé, karamellizált banán, maracuja kaviár és kakaómorzsa

auguszt_cukraszda_150_szulinap_uj_tanyerdesszertek_2.png

Jonatán: Fahéjas fehércsokoládé mousse, karamellizált almaragu, dulce de leche tükörbevonattal és mogyorós ropogóssal, nekem ez volt az egyik kedvencem :)

auguszt_150_unnepi_tanyerdesszert.png

Az évfordulóra egy nagyon különleges ízvilágú születésnapi torta is készült, ami az A150 nevet kapta. Az A150 olívaolajos, citromos piskóta, tahini mousse, fügeragu, szezámmagos tahini bevonattal, egy igazi különlegesség, amit kár lenne kihagyni!

auguszt_cukraszda_150_szulinap_unnepi_torta.png

auguszt_150_unnepi_torta.png

Az Auguszban a vendégeket mindig kedves mosollyal és számtalan finomsággal várják. Azonban a cukrászdában nincs wifi és nem is lesz!- mondta Auguszt Ibolya. Hiszen azt szeretnék, hogy az hozzájuk betérő vendégek valóban minőségi időt tölthessenek el itt egymással és a telefonok bambulása helyett beszélgessenek inkább és élvezzék az együtt töltött időt a finom sütemények társaságában.auguszt_150_cukraszda.png

auguszt_cukraszda_150_szulunap.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5715517160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása