On-line interjú formájában kérdeztem a Bio-Fungi Kft. marketing vezetőjét, Vattamány Ágnest, a ChefGomba új brandjükről, valamint, hogy a veszélyhelyzethez igazodva milyen óvintézkedéseket vezettek be Ócsán és Áporkán lévő telephelyeiken. Hogyan valósul meg náluk, hogy a termesztett gomba kínálatuk továbbra is zavartalanul elérhető legyen és megtalálják a fogyasztók az áruházláncok polcain?
Kelet-Közép-Európa egyik vezető gombaipari vállalkozásaként megtettük a szükséges óvintézkedéseket, hogy megvédjük dolgozóinkat és vevőinket, illetve folyamatosan ki tudjuk szolgálni biztonságos termékeinkkel fogyasztóinkat is. – mondta Ágnes, továbbá hozzátette:
A megfelelő biztonsági intézkedéseket követően továbbra is stabil a termelésünk, folyamatosan látjuk el vevőinket mind komposzttal, mind friss gombával. Üzemeinkben kiemelten fontos az év minden napján a higiénia, de a mostani helyzetben még inkább odafigyelünk a napi többszöri kézmosásra, fertőtlenítésre és partnereinknek is ugyanezt tudjuk tanácsolni.
Úgy tudom, hogy a termesztett gomba rendszeres fogyasztásának számos pozitív élettani hatása van.
Igen, hiszen szervezetünknek nagy szüksége van rá, többek között azért, mert:
- a termesztett gomba olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek fizikai, szellemi ellenálló képességünk erősítésében
- D-vitaminban gazdag
- a gombában olyan antioxidánsok (ergothionein) találhatóak, amelyek védik a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól,
- immunrendszer erősítő és aktiváló hatása jelentős (béta-glükán)
- élelmi rostban gazdag
- kiváló fehérjeforrás, így remek húshelyettesítő is, nem csak a böjti időszakban
Hol juthatnak hozzá a fogyasztók a termékeitekhez?
Jelenleg az Aldi, Tesco, Spar, Auchan és Metro áruházláncok polcain találkozhatnak friss gomba termékeinkkel a fogyasztók.
Nemrég mutatkozott be új brandetek, a ChefGomba. Mi az átalakulás oka?
Szerettük volna, ha márkanevünk és csomagolásunk hűen tükrözi termékeink magas minőségét és sokféleségét, ezért hoztunk létre három kategóriát az alap, a gourmet és a gasztro termékeknek. ChefGomba márkanéven újra pozícionáltuk friss gombatermékeinket és frissítettük arculatunkat is.
Milyen gombafajták találhatóak az új termékcsaládokban?
Az alaptermékeink (basic) között található meg a fehér és barna csiperkegomba, valamint a laskagomba. A gourmet termékcsalád összefogja a kényelmi, szeletelt termékeket; az egzotikus gombaféléket; a grillezni való termékeket; a bio fehér csiperkegombát; a szárított gombatermékeket; valamint legújabb fejlesztésünket, a ChefMixeket. Gasztro termékeink kiszerelése pedig a HoReCa szektor igényeinek megfelelő.
Miért különlegesek a ChefMix összeállítások?
Jelenleg 6 féle összeállításunk van: a Pannon, az Orient, a Portabella, Mediterrán, Quick és az Exotic. Mindegyik ChefMix változatosan előkészített termékek különféle friss gombákkal és friss zöldségekkel, hogy minél többféle ételt készülhessen egy tálcából. Más szóval: kényelem, élmény, inspiráció egy tálcában! És, hogy hogyan is lehet elkészíteni ezeket a termékeket és egyáltalán a termesztett gombát minél változatosabban? Erre adunk tippeket teljesen megújult, a legújabb trendeknek megfelelő honlapunkon (www.chefgomba.hu).
Mondanál pár szót a 2020-as terveitekről? Miben várható további fejlődés?
Egyelőre az új márkanevet és arculatot szeretnénk a fogyasztókkal megismertetni és erősíteni. Egy új termékcsaládot is indítottunk, ez a ChefMix, illetve megújultak, új csomagolást kaptak szárítmányaink is. Visszazárható, praktikus kiszerelésben, kevesebb helyet foglalva el. A szárított gomba egyik nagy előnye, hogy intenzíven, koncentráltan tartalmazza az ízanyagokat és hosszú az eltarthatósága.
A BEJEGYZÉS A BIO- FUNGI Kft. TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.