Currys sült karfiol

 

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Sütőben sült karfiol, korianderes mártogatóssal

Hozzávalók

350  g karfiol 
2 ek. olívaolaj
1 csésze reszelt sajt (pl: gouda)
0,5 tk. fokhagymapor
0,5 tk. sárga curry
0,5 tk őrölt kurkuma
só, bors 

Mártogatós

1 kis doboz tejföl
1. ek. szárított koriander
só, bors
1 ek. víz
friss petrezselyem
currys_sult_karfiol_martogatossal.png

Elkészítés

  • Mossuk meg a karfiolt, csepegtessük le, majd szedjük kisebb rózsákra. Tegyük egy tálba és locsoljuk rá az olívaolajat, ezután mehet rá a reszelt sajt, fokhagyma por, kurkuma, curry a sót és a bors is. Alaposan forgassuk meg benne a karfiolrózsákat.
  • Ezután helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra és 220 °C fokon nagyjából 25-30 percig süssük. Akkor lesz kész, ha a teteje kicsit megbarnult és a karfiol teljesen megpuhult.
  • Amíg sül a karfiolunk, egy tálban keverjük össze a mártogatós hozzávalóit is. Önmagában is elcsipegethető, de fogyasztható köretként például natúr csirkemellel és kuszkusszal is finom. :) Jó étvágyat hozzá!

currys_sult_karfiol_gastrotherapy.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6315560624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása