Hogyan készül a tökéletes dalgona kávé?

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Futótűzként terjed az Interneten a legújabb kávé őrület, ami nem más, mint a dalgona kávé, vagy más néven karantén kávé, karantén ital. Ebben a bejegyzésben néhány tippet adok neked, hogy hogyan készítsd el a valóban szuper krémes és lágy dalgona kávédat otthon.

dalgona_kave_karanten_kave.png

1. tipp: figyelj a pontos mennyiségekre!

A dalgona kávé lényege, hogy egyenlő arányban kerül bele az instant kávé, a cukor és a víz. Például 3 ek. instant kávéhoz 3 ek. cukor és 3 ek. víz kell. Javaslom, hogy a mennyiség pontos kiméréséhez mérőkanalat használj, mert azzal biztosan egyenlő lesz a hozzávalók mennyisége. Egy, vagy két mérőkanálnyi adagot is kikeverhetsz, de két normál adag tejeskávéhoz a 3 mérőkanálnyi mennyiségből kapsz elegendő kávéhabot.

2. tipp: működik nádcukorral is!

A legfontosabb, amitől nem térhetsz el az az, hogy a kávé mindenképpen instant kávé kell, hogy legyen! Próbáltam gabona és normál őrölt kávéval is, de ezekből nem sikerült krémes habot varázsolnom. E mellett fontos még, hogy a dalgona kávé elkészítéséhez forró vizet használj. Lássuk be, 3 evőkanálnyi kristálycukor még annak is sok, aki amúgy édesen fogyasztja a kávéját. Viszont fehér cukor helyett használhatsz barna cukrot, vagy nádcukrot, teszteltem és a fehér cukor mellett ezekkel is sikerült elérni a kívánt krémes és lágy állagot. 

3. tipp: tejhabosító helyett használj inkább kézi mixert!

Bár többen írják, hogy a legegyszerűbb tejhabosító is megfelel hozzá, nálam a normál kézi mixer vált be! Gyorsabban és szebb végeredményt kaptam, mint az egyszerű kis tejhabosító készülékemmel.

Az így kapott pompás kávéhabunkat hideg és meleg tejre is kanalazhatjuk. Önmagában a hab nekem keserű és túl édes volt, de a tejjel összekeverve remek lett az íze. A képen szereplő dalgona kávé hideg kókusz tejjel készült, tehát alternatív tejekkel is finom! A kávéhab tetejét díszítheted kókusz reszelékkel, csokiforgáccsal, kávéporral, tehetsz rá őrölt fahéjat, morzsolt keksszel vagy mogyoró darabokkal is megszórhatod.

Ha a fentebb leírt tanácsaimat betartod, biztosan remek dalgona kávét készítesz majd te is otthon! :)

Megjelent a Tavaszi receptes e-könyvem! 21 tavaszi recept + menü tervező + alapanyag jegyzék + kuponok. Ide kattintva tudod megvásárolni!
dalgona_kave_gastrotherapy.png

Ezek a receptjeim is érdekelhetnek:

Espresso tonic

Tiramisu

Könnyed tavaszi spárgakrémleves

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr8215637832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása