Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
A cupcake igazándiból egy ünneplőbe öltöztetett muffin. Számtalan változata és íz verziója létezik. Egy csipet fantáziával és kreativitással csodálatosan feldíszített süteményt varázsolhatunk belőle. A csokis cupcake klasszikus ízét némi rummal tehetjük még különlegesebbé. A csokis cupcake tetején lévő mascarponés krém szuperül tart, hűtőbe téve másnap sem esett össze. Ez a csokis cupcake tészta nem annyira levegős, mint egy hagyományos muffin tésztája, tömörebb, de remekül ellensúlyozza a lágy krém, ami szinte elolvad a szánkban.
Hozzávalók (12 db-hoz)
155 g liszt
175 g vaj
175 g porcukor
40 g kakaópor
1 kk. sütőpor
3 kk. rum vagy rumaroma
3 db egész tojás
~ Cupcake krém ~
250 g mascarpone
1 púpos ek. kakaópor
2 dl habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
Elkészítés
- A szoba hőmérsékletű vajat és a porcukrot elektromos kézi habverő segítségével habosítsuk, majd adjuk hozzá a tojásokat és a rumot is. A lisztet, a kakaóport és a sütőport keverjük el és szitáljuk hozzá a vajas masszánkhoz, és keverjük addig, amíg sima és egyenletes nem lesz a tésztánk
- A muffin sütőnkbe helyezzünk muffin papírokat és osszuk el benn a tésztát. 180 °C ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, majd rácsra kitéve hagyjuk őket kihűlni
- Amíg sül a muffinunk elkészíthetjük a csokis cupcake krémjét. Ehhez verjük kemény habbá a habtejszínt a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponet és a kakaóport. Felhasználásig érdemes hűtőbe tárolnunk. Ha kihűlt a cupcake, a csokis krémünket kanalazzuk át egy habzsákba és annak segítségével tetszőlegesen díszítsük fel a cupcakek tetejét.
Megjelent a Tavaszi receptes e-könyvem! Itt tudod megvásárolni!
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.