Rumos- csokis cupcake

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

A cupcake igazándiból egy ünneplőbe öltöztetett muffin. Számtalan változata és íz verziója létezik. Egy csipet fantáziával és kreativitással csodálatosan feldíszített süteményt varázsolhatunk belőle. A csokis cupcake klasszikus ízét némi rummal tehetjük még különlegesebbé. A csokis cupcake tetején lévő mascarponés krém szuperül tart, hűtőbe téve másnap sem esett össze. Ez a csokis cupcake tészta nem annyira levegős, mint egy hagyományos muffin tésztája, tömörebb, de remekül ellensúlyozza a lágy krém, ami szinte elolvad a szánkban.

cupcake_1_1.png

 Hozzávalók (12 db-hoz)

155 g liszt
175 g vaj
175 g porcukor
40 g kakaópor
1 kk. sütőpor
3 kk. rum vagy rumaroma
3 db egész tojás

~ Cupcake krém ~

250 g mascarpone
1 púpos ek. kakaópor
2 dl habtejszín
2 tasak vaníliás cukor 

Elkészítés

  • A szoba hőmérsékletű vajat és a porcukrot elektromos kézi habverő segítségével habosítsuk, majd adjuk hozzá a tojásokat és a rumot is. A lisztet, a kakaóport és a sütőport keverjük el és szitáljuk hozzá a vajas masszánkhoz, és keverjük addig, amíg sima és egyenletes nem lesz a tésztánk
  • A muffin sütőnkbe helyezzünk muffin papírokat és osszuk el benn a tésztát. 180 °C ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, majd rácsra kitéve hagyjuk őket kihűlni
  • Amíg sül a muffinunk elkészíthetjük a csokis cupcake krémjét. Ehhez verjük kemény habbá a habtejszínt a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponet és a kakaóport. Felhasználásig érdemes hűtőbe tárolnunk. Ha kihűlt a cupcake, a csokis krémünket kanalazzuk át egy habzsákba és annak segítségével tetszőlegesen díszítsük fel a cupcakek tetejét.

Megjelent a Tavaszi receptes e-könyvem! Itt tudod megvásárolni!

cupcake.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.png

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7515657866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása