Mákos kevert sütemény

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Brutálisan mákos és ultra szaftos, könnyen elkészíthető kevert sütemény. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.

makos_suti.png

Hozzávalók

260 g liszt
150 g darált mák
1,5 tasak sütőpor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
180 g vaj

5 dl tej
2 tasak vaníliás cukor
220 g cukor 

2 db tojás fehérje

Elkészítés

  • A lisztet összekeverjük a mákkal és a sütőporral, hozzáreszeljük a citrom héját majd elmorzsoljuk a szoba hőmérsékletű vajjal. Ezután kézi robotgép segítségével fokozatosan hozzákeverjük a tejet is
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral (kis adagokban, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot), majd óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszánkhoz
  • Kivajazott, kilisztezett, 30*20 cm-es tepsiben 180 °C  fokosra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Melinda 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5715664996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása