Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
A különleges gombák egzotikus íze teszi ezt a szójaszószos tésztát igazán egyedivé. Gyorsan összeállítható és egyszerű elkészíteni, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom.
Hozzávalók (4 főre)
400 g kínai tészta ( vagy spagetti)
80 g sárga laskagomba
5-8 db shiitake gomba
80 g pioppino (déli tőkegomba)
2 db közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl szójaszósz
0,5 dl víz
2 ek. olívaolaj
1 csokor petrezselyem
só, bors ízlés szerint
A tésztához húst nem, viszont három különleges gombafélét is használtam.
A sárga laskagomba Kelet-Ázsiában honos, magas réz és cinktartalmú, sárga színű laskagomba.
A shiitake krémes állagú, kissé a mogyoróra és a fokhagymára emlékeztető ízvilággal rendelkezik. Legfinomabb párolva vagy pirítva, így tudjuk leginkább megőrizni kiemelkedő beltartalmi értékeit.
A déli tőkegomba (pioppino) pedig a világ egyik legfinomabb gombája. Bársonybarna kalapú, kenyértésztára és érett boroshordóra emlékeztető zamatú, hőkezelés után is tenger gyümölcseihez hasonlóan roppanós halmazállapotú gomba.
A frissen csomagolt ChefGomba termékeket a Spar, Auchan és Metro áruházláncokban tudod beszerezni.
Elkészítés
- Folyó hideg víz alatt mossuk meg a gombákat, majd óvatosan szárítsuk meg őket egy konyharuha segítségével. Vágjuk fel a sárga laskagombákat nagyjából 2 cm, a shiitake gombákat pedig 0,5 cm vastagra. A déli tőkegombák picikék, úgyhogy nyugodtan maradhatnak egyben
- Pucoljuk meg a répákat és a vöröshagymát, majd vágjuk őket vékony szeletekre (gyufaszál vastagságúra)
- Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat. Ha már jó forró, vegyük lejjebb a hőt és kezdjük el a vöröshagymát pirítani. Fokhagymanyomóval nyomjuk rá a 2 gerezd fokhagymát is, majd mehet rá a répa és a gombák is. Néha keverjük meg, majd nagyjából 5-8 perc után öntsük hozzá a fél dl vizet, fedjük le és pároljuk további 8-10 percig a zöldségeket. Nem kell szétfőzni őket, az a jó, ha puhák, de mégis roppanósak maradnak
- Ez idő alatt sós vízben főzzük készre a tésztánkat, szűrjük le és tegyük a zöldségekhez. Öntsük rá a szójaszószt és alaposan keverjük össze. Ilyenkor már levehető a tűzről, frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk
A BEJEGYZÉS A CHEFGOMBA TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
Melinda
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.