Szójaszószos tészta egzotikus gombákkal

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

A különleges gombák egzotikus íze teszi ezt a szójaszószos tésztát igazán egyedivé. Gyorsan összeállítható és egyszerű elkészíteni, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom.

szojaszoszos_teszta_egzotikus_gombakkal_gastrotherapy.png

Hozzávalók (4 főre) 

400 g kínai tészta ( vagy spagetti)
80 g sárga laskagomba
5-8 db shiitake gomba
80 g pioppino (déli tőkegomba)
2 db közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl szójaszósz
0,5 dl víz
2 ek. olívaolaj
1 csokor petrezselyem
só, bors ízlés szerint
egzotikus_gombak.png

A tésztához húst nem, viszont három különleges gombafélét is használtam.

A sárga laskagomba Kelet-Ázsiában honos, magas réz és cinktartalmú, sárga színű laskagomba.

A shiitake krémes állagú, kissé a mogyoróra és a fokhagymára emlékeztető ízvilággal rendelkezik. Legfinomabb párolva vagy pirítva, így tudjuk leginkább megőrizni kiemelkedő beltartalmi értékeit.

A déli tőkegomba (pioppino) pedig a világ egyik legfinomabb gombája. Bársonybarna kalapú, kenyértésztára és érett boroshordóra emlékeztető zamatú, hőkezelés után is tenger gyümölcseihez hasonlóan roppanós halmazállapotú gomba.

A frissen csomagolt ChefGomba termékeket  a Spar, Auchan és Metro áruházláncokban tudod beszerezni.

szojaszoszos_teszta_gastrotherapy.png

Elkészítés

  • Folyó hideg víz alatt mossuk meg a gombákat, majd óvatosan szárítsuk meg őket egy konyharuha segítségével. Vágjuk fel a sárga laskagombákat nagyjából 2 cm, a shiitake gombákat pedig 0,5 cm vastagra. A déli tőkegombák picikék, úgyhogy nyugodtan maradhatnak egyben
  • Pucoljuk meg a répákat és a vöröshagymát, majd vágjuk őket vékony szeletekre (gyufaszál vastagságúra)
  • Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat. Ha már jó forró, vegyük lejjebb a hőt és kezdjük el a vöröshagymát pirítani. Fokhagymanyomóval nyomjuk rá a 2 gerezd fokhagymát is, majd mehet rá a répa és a gombák is. Néha keverjük meg, majd nagyjából 5-8 perc után öntsük hozzá a fél dl vizet, fedjük le és pároljuk további 8-10 percig a zöldségeket. Nem kell szétfőzni őket, az a jó, ha puhák, de mégis roppanósak maradnak
  • Ez idő alatt sós vízben főzzük készre a tésztánkat, szűrjük le és tegyük a zöldségekhez. Öntsük rá a szójaszószt és alaposan keverjük össze. Ilyenkor már levehető a tűzről, frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk
A BEJEGYZÉS A CHEFGOMBA TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT

szojaszoszos_teszta_sarga_laska_shiitake_deli_toke_gomba.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Melinda 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr715735564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása