Cukkinis tócsni

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Ha nem tudod, hogy milyen ételt készíts cukkiniből, akkor próbáld ki ezt az egyszerűen összedobható cukkinis tócsnit. A cukkinival készített tócsni nálunk hamar a család kedvence lett. Nem kell az elkészítésével sokat bajlódni, melegen és hidegen is nagyon eteti magát, önmagában, vagy köretként is fogyasztható. A cukkinis tócsni még ízletesebb, ha keversz hozzá egy apróra zúzott fokhagyma gerezdet is. 

cukkinis_tocsni.png

Hozzávalók

3 közepes krumpli
1 normál méretű cukkini
2 db egész tojás
3 ek. liszt
fél csokor durvára vágott petrezselyem
só, bors ízlés szerint
kevés olaj a sütéshez
tejföl és reszelt sajt a tálaláshoz

Ebből a mennyiségből ca. 10 db tócsnink lesz.

Elkészítés

  • A krumplit és a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, majd hagyjuk kicsit állni. Utána jól kinyomkodjuk a levét, majd hozzákeverjük a lisztet, tojásokat és a petrezselymet, ízlés szerint fűszerezzük
  • Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a masszából 1-1 evőkanálnyit belehelyezünk, kb. 1 cm vastagra ellaposítjuk. Közepes lángon 2-3 percig sütjük oldalanként, amíg szép aranybarna nem lesz. Jó étvágyat hozzá!

cukkinis_tocsni_gastrotherapy.jpg

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7816002488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása