Ízletes lecsós csirke

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. A lecsós csirke remek ízét pedig a friss paradicsom, paprika és a hagyma triója garantálja. A lecsós csirke gyorsan elkészíthető, a köret pedig tetszőlegesen variálható.

lecsos_csirke_gastrotherapy.jpg

Hozzávalók (4 főre)

8 db csirke felső comb
4 db lecsó paprika
4 db közepes paradicsom
1 fej vöröshagyma (elhagyható)
só, bors ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék
fél dl víz

A körethez

240 g bulgur
1 ek. vaj
500 ml víz
só, bors, zöld fűszerek pl. petrezselyem

lecsos_csirkecomb.jpg

Elkészítés

  • A zöldségeket megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk, majd beleborítjuk egy közepes méretű tepsibe, megsózzuk. A csirke felső combokat ízlés szerint fűszerezzük, majd ráhelyezzük a zöldség ágyra. Ráöntjük a fél dl vizet és 200 °C fokosra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  • Amig sül a csirkénk egy lábosban felolvasztjuk a vajat, 1-2 perc alatt magas hőfokon lepirítjuk rajta a bulgurt, majd felöntjük 500 ml vízzel és felforraljuk. Forrás után lezárjuk a hőt, ízlés szerint fűszerezzük és fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük.

Tipp: Elkészíthető nyeles csirkecombbal, vagy csirkemellel is.

A recept eredetileg a Vidék íze magazin szeptemberi számában jelent meg.

lecsos_csirke.jpg

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.pngBlogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5716212572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása