Pulyka brassói édesburgonya hasábbal

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

A brassóit és az édesburgonyát is nagyon kedvelem, így arra gondoltam, kipróbálom őket együtt. Így született meg ez az étel, ami egy újra gondolt verzió. Ha egy kis változatosságra vágysz, mindenképpen próbáld ki te is!

aviko_pulyka_brassoi1.png

Hozzávalók (2 főre)

500 g pulykamellfilé
450 g Aviko édesburgonya hasáb
60 g füstölt, sós szalonna
100 g zöldborsó
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk. majoránna
1,5 dl víz
1 ek. liszt

aviko_pulyka_brassoi2.png

Elkészítés

  • A fagyasztott édesburgonya hasábokat sütőpapírral bélelt tepsiben 220 °C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük
  • Amíg sül a batáta, addig a pulykamellfilét megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk a fokhagymát, a szalonnát apróra kockázzuk. Ha mirelit borsót használunk, vegyük ki a hűtőből, hogy legyen ideje felengedni
  • Egy nagyobb serpenyőben közepes hőfokon lepirítjuk a szalonnát, majd kitesszük egy kis tányérra. Ezután a szalonna zsírjára dobjuk a zúzott fokhagymát átforgatjuk majd hozzáadjuk a pulykamell kockákat és magas hőfokon lepirítjuk. Közepesen magas tűzön, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben hozzáöntjük a vizet, a borsót és a majoránnát is. Amikor már szinte kész, beletesszük a szalonnát és rászitáljuk a lisztet, majd alaposan elkeverjük.
  • A kész húst az édesburgonya hasábokra szedjük és frissen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! 

A BEJEGYZÉS AZ AVIKO TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.

aviko_pulyka_brassoi_facebook.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7416231838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása