Buggyantott tojás bakonyi gombaraguval

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Ízletes étel, a gomba és tojás szerelmesei ki ne hagyják. Kínálhatjuk előételként, friss fenyérrel, de egy könnyű főételként, párolt rizzsel is megállja a helyét. A buggyantott tojás kivitelezése igényel némi gyakorlatot, de nem lehetetlen elkészíteni.

buggyantott_tojas_bakonyi_gombaraguval_gastrotherapy.png

Hozzávalók (6 főre)

500 g fehér vagy barna csiperkegomba
100 g fehérszalonna
2 db zöldpaprika
2 db közepes paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 ek. tejföl
4 kk. őrölt pirospaprika
1 ek liszt
1 dl víz
fél csokor petrezselyem

só, bors ízlés szerint

6 db tojás
1 ek. ecet

buggyantott_tojas_bakonyi_gombaraguval_recept.png

Elkészítés

  • A gombákat folyó hideg víz alatt átmossuk, megszárítjuk és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, felszeleteljük a paprikát és a paradicsomot is 
  • Egy nagy serpenyőben közepes lángon kiengedjük a szalonna zsírját, majd ezen a zsíron megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paprikát és a paradicsomot
  • Sózzuk, borsozzuk meghintjük a pirospaprikával és addig főzzük, amíg megpuhul a gomba. Főzés közben adjuk hozzá a vizet is
  • Egy külön kis tálban csomómentesre keverjük a lisztet a tejföllel. Keverjünk hozzá 2-3 evőkanál főzőlevet a tejfölhöz, majd öntsük a gombás raguhoz. Alaposan keverjük el és hagyjuk még egyszer felforrni. 
  • A buggyantott tojáshoz a vizet és az ecetet egy nagy lábosba öntjük. Amikor már gyöngyözik a víz, egy merőkanálba helyezzük a tojást és kb.10 másodpercre a vízbe engedjük. Kivesszük, majd az üres merőkanálba finoman beleütjük a tojást, óvatosan belehelyezzük a vízbe és 3 percig főzzük. Majd szűrőkanállal óvatosan vegyük ki.
  • Mély tányérba, vagy kis tálkába kanalazzuk a bakonyi gombát, ráhelyezünk egy tojást, a tetejét pedig megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
A BEJEGYZÉS A CHEFGOMBA TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT
bakonyi_gomba_buggyantott_tojas.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5716236526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása