Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Az őszi téli időszakban egyre jobban hiányoznak az élénk és üde színek a tányérunkról. Szerencsére azért nem lehetetlen egy kis frissességet és egészséget varázsolnunk, például ezzel az egyszerű céklakrémmel, céklás humusszal. Csíkokra vágott zöldségekkel remek egészséges nassolni való, lepénykenyérrel egy könnyű vacsorának is megállja a helyét.
Hozzávalók (kb. 4-6 adaghoz)
4 db kisebb cékla (vagy 1 nagy)
400 g konzerv csicseriborsó
fél citrom leszűrt leve
2 ek. Grapoila szőlőmagolaj (vagy olívaolaj)
4 gerezd fokhagyma
1 mk. őrölt római kömény
só, bors, ízlés szerint
Díszítéshez: szezámmag, friss petrezselyem vagy koriander, durvára tört dió, fekete köménymag
Elkészítés
- A céklákat alaposan megmossuk, megszurkáljuk és alufóliával bélelt tepsibe tesszük a fokhagyma gerezdekkel együtt (nem szükséges megpucolni) . Picit megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés szőlőmag olajjal és lefedve 200 °C fokos sütőben nagyjából 90 percig sütjük, amíg meg nem puhul a cékla
- A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót (a sült fokhagyma könnyen kinyomható a héjából) és konyhai robotgép vagy botmixer segítségével a kívánt állagúra pürésítjük. Tálaljuk csíkokra vágott zöldségekkel, vagy készítsünk hozzá házi lepénykenyeret. Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.
Melinda
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.