Házi céklakrém

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Az őszi téli időszakban egyre jobban hiányoznak az élénk és üde színek a tányérunkról. Szerencsére azért nem lehetetlen egy kis frissességet és egészséget varázsolnunk, például ezzel az egyszerű céklakrémmel, céklás humusszal. Csíkokra vágott zöldségekkel remek egészséges nassolni való, lepénykenyérrel egy könnyű vacsorának is megállja a helyét.
ceklas_krem_gastrotherapy.png

Hozzávalók (kb. 4-6 adaghoz)

4 db kisebb cékla (vagy 1 nagy)
400 g konzerv csicseriborsó
fél citrom leszűrt leve
2 ek. Grapoila szőlőmagolaj (vagy olívaolaj)
4 gerezd fokhagyma
1 mk. őrölt római kömény
só, bors, ízlés szerint
Díszítéshez: szezámmag, friss petrezselyem vagy koriander, durvára tört dió, fekete köménymag
ceklas_krem_gastrotherapy_1.png

Elkészítés

  • A céklákat alaposan megmossuk, megszurkáljuk és alufóliával bélelt tepsibe tesszük a fokhagyma gerezdekkel együtt (nem szükséges megpucolni) . Picit megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés szőlőmag olajjal és lefedve 200 °C fokos sütőben nagyjából 90 percig sütjük, amíg meg nem puhul a cékla
  • A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót (a sült fokhagyma könnyen kinyomható a héjából) és konyhai robotgép vagy botmixer segítségével a kívánt állagúra pürésítjük. Tálaljuk csíkokra vágott zöldségekkel, vagy készítsünk hozzá házi lepénykenyeret. Jó étvágyat hozzá! 

 ceklakrem_ceklas_humusz.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4716270080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Youteefool 2020.11.06. 21:01:38

Nagyon klasszul néz ki! :) Hmm, isteni íze lehet! A csicseriborsó olyan, mintha mogyoró lenne. Azzal is érdekes lehet megszórni.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása