Ludaskása

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

A ludaskása egy közkedvelt Márton-napi étel, amit nagymamám nem csak novemberben készített. A fehér rizses a libanapok apropóján kívül is elkészíthető ízletes egytálétel. 

Hozzávalók (8 főre)

1 kg libaaprólék (zúza, szív, nyak, szárnytő)
2- 2 1/2 l víz (aprólék főzéséhez)

4 db nagyobb sárgarépa (karikára vágva)
4 db fehérrépa (karikára vágva)
1/4 zeller gumó

1 db babérlevél
10 szem egész feketebors
1 közepes fej vöröshagyma (egyben, nem kell megpucolni)
1 gerezd fokhagyma

1 ek. kacsa vagy libazsír (a rizs pirításához)
600 g rizs 
1 kis csokor petrezselyemzöld  

marton-_napi_ludaskasa_gastrotherapy.png

Elkészítés

  • A libaaprólékot megtisztítjuk, a zúza keményebb lemezeit és hártyáit levágjuk, utána kockázzuk. A zúzát hamarabb tesszük fel hideg vízben főni. Megvárjuk, míg felforr, aztán többször leszedjük a habját, és lassú tűzön puhára főzzük
  • Ezután tesszük fel főni a többi libaaprólékot, a megpucolt karikára vágott zöldségekkel. Az egybe hagymát, petrezselymet, fokhagymát, babérlevelet és az egész bors szemeket érdemes egy nagyobb teatojásba tenni
  • Ha a zöldségek is megpuhultak, kivesszük a húst, a levest pedig leszűrjük. A nagyobb húsokat lefejtjük a csontokról, és kis darabokra vágjuk
  • A hideg vízzel kétszer átöblített rizst a libazsíron opálosra pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű húslevessel. Nagyon kis lángon félpuhára főzzük, majd óvatosan hozzákeverjük a libaaprólékot és a feldarabolt libahúst, valamint a zöldségeket. Max egyszer keverjük meg, mert különben a főtt hús szétmállik
  • Lefedve, óvatosan rázva (nem keverve :D ) készre pároljuk, petrezselyemmel és őrölt borssal fűszerezzük. Jó étvágyat hozzá! 

Tipp: gyorsfőzőben 10 p alatt megpuhul a zúza. Utána tesszük hozzá a többi aprólékot, fontos ezután is még egyszer felforralni, majd leszedni a tetejéről a húshabot. Ezután kerülhetnek bele a zöldségek, amivel 15 perc alatt készre főzzük.

marton-_napi_ludaskasa_gastrotherapy_1.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr6616278008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása