Portobello gombás rozmaringos rusztikus pite

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Rusztikus pitét eddig csak édes verzióban sütöttem, gyümölcsökkel megtöltve. Mivel a család nagyon kedveli, így elkészítettem egy sós verziót is, ami szintén osztatlan sikert aratott. A portobello gomba és a rozmaring kellemes íze remek párost alkotnak együtt. Mi ebédre fogyasztottuk, egy kis pite bőven elég volt egy főnek. De felszeletelve vendégvárónak is remek választás. Ebből a mennyiségből egy nagyobb pitét is készíthetünk.

gombas_rusztikus_pite_gastrotherapy.png

Hozzávalók (4 kicsi, vagy 1 nagy pitéhez)

~ A tésztához ~

260 g liszt
130 g hideg vaj
2 ek. tejföl
2-3 ek. hideg víz
1 kk. só
1-2 kk. szárított rozmaring

~ A töltelékhez ~

3-4 fej portobello gomba
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
rozmaring, só, bors
3-4 ek. tejföl
100 g gouda sajt
1 tojás + 1 a kenéshez
1-2 kk. szezámmag díszítéshez

portobello_gombas_rusztikus_pite.png

Elkészítés

  • A tésztához a lisztet a sóval, rozmaringgal és a hideg, kis kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk, hozzákeverjük a tejfölt és a vizet, majd gyors mozdulatokkal homogén tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük
  • Amig pihen a tésztánk a portobello gombákat megmossuk, felszeleteljük. Az apróra vágott hagymát az olívaolajon megdinszteljük, majd a gombával együtt puhára főzzük, sóval, borssal és szárított rozmaringgal ízesítjük. A sajtot lereszeljük és összekeverjük a tejföllel, tojással, ízlés szerint sózzuk
  • A hűtőből kivett tésztát négy egyenlő részre osztjuk és enyhén meglisztezett sütőpapíron nagyjából 1 cm vastag kör formákra nyújtjuk. A tészták közepére kenjük a sajtos tejfölös masszát, majd erre halmozzuk a gombás tölteléket. A szélein kb. 2 cm-t hagyjunk szabadon, ezt kell majd óvatosan visszahajtogatni
  • Hajtogatás után kenjük meg a piténk széleit a felvert tojással, majd szórjuk rá a szezámmagot
  • 180°C fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűlve és hidegen is fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!
A BEJEGYZÉS A CHEFGOMBA TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT

gombas_rozmaringos_sos_pite.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

Blogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7716291036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása