Szexicsokoládé
csokis-narancsos torta

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Sztori: Sokan kérdeztétek már, hogy sütnék e nektek ilyen olyan alkalomra sütiket, tortákat. Egyelőre még nem jött el ennek az ideje, de nagyon jólesik, hogy bizalmat szavaztok nekem és a sütijeimnek :) 90%-ban családi ünnepekre, alkalmakra, ’belső használatra’ készülnek amiket itt láttok, néha viszek csak ajándékba vagy meglepetésnek tortát, édességet. Ez alkalommal egy barátnőm születésnapjára készítettem el a család egyik kedvenc tortáját. Nekem annyira bevált a Boldog tortánál is sütött piskóta, hogy ehhez a tortához is azt választottam. Tökéletes ízkombinációt alkot a keserű csoki íze a fanyar narancséval, bátran próbáljátok ki ti is! 

Remek választás születésnapra, ballagásra, vagy akár évfordulóra is :)

És annyira bízom benne, hogy a 'szexicsokoládé'-ról nektek is egyből az a film ugrik be, mint nekem. Ha nemrémlik, akkor tessék megnézni az Amerikába jöttem örök klasszikus és kortalan filmet, kiskoromban az egyik kedvencem volt. :)

Hozzávalók 

Piskóta

Krém

Narancs zselé

8 db tojás

4 db tojás

2 dl narancslé

200 g búzaliszt

3 ek kristálycukor

1 ek kristálycukor

160 g kristálycukor

1 ek liszt

1 púpozott kk kukoricakeményítő

fél csomag sütőpor

200 g étcsokoládé

 

 

2 dl habtejszín

 

 

1 narancs reszelt héja

 

 

1 kk rumaroma

 

csokisnarancsostortalogos.pngElkészítés:

1) A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük

2) Majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját is

3) Végül kis adagokban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Addig keverjük óvatos, lassú mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk

4) Egy kb. 22-24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belelapátoljuk a tésztánkat. Figyeljünk rá, hogy a teteje szép egyenletes és sima legyen

5) 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük! Mikor készen van, meglisztezzük és tetejére fordítjuk pl. egy nyújtódeszkán, hagyjuk teljesen kihűlni

6) Amig hűl a piskótánk két külön edénybe válasszuk szét a krémhez szükséges tojások fehérjét és sárgáját.

7) A sárgáját robotgéppel verjük fel kb. fél percig, majd adjuk hozzá a tejszínt és a lisztet, keverjük el csomómentesre

8) Öntsük egy serpenyőbe és közepes lángon, folyamatosan kevergessük. Majd tegyük hozzá a lereszelt narancs héját is. Hamar elkezd majd sűrűsödni, ne ijedjünk meg, ez normális. Ha már egészen sűrű, vegyük le a tűzről, várjunk egy pár percet és keverjük hozzá a cukrot is, ettől egy picit fellazul. Majd keverjük bele az összetört étcsokoládét és a rumaromát is.

9) Ezután a tojás fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a kihűlt krémalaphoz, jól eldolgozzuk, és rögtön tegyük is hűtőbe!

10) A narancszseléhez a narancslevet a cukorral egy kis lábosba öntjük, és közepes lángon elkezdjük hevíteni. Amikor már gőzölög, egy evőkanálnyit egy pohárban csomómentesre elkeverünk a keményítővel, majd az így feloldott keményítőt hozzáöntjük a narancsléhez. Közepes lángon továbbra is folyamatosan kevergessük, lassan besűrűsödik, amikor méz állagú lesz, vegyük le a tűzről.

11) Vágjuk három részre a már kihűlt tortánkat, kenjük meg a lapokat vékonyan a narancszselével, majd a csokikrém ¾-ét egyenletesen osszuk el a belső két lapra. A csokikrém megmaradt részével vékonyan borítsuk be a tortát, végezetül díszítsük tetszés szerint. (én fehércsokival, kandírozott naranccsal, cukorgyönggyel és mentalevelekkel díszítettem)

12) A kész tortánkat érdemes hűtőbe tenni pár órára, vagy akár egy egész éjszakára is. A pihitől kellemesen hűs és szaftos lesz a tortánk és csodásan összeérnek az ízek.

csokitortakozelilogos.png

csokisnarancsoslogos.png Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr5114047770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása