Házi BBQ szószos, grillen sült oldalas

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Nagy rajongói vagyunk a grillen készült ételeknek, hiszen ki tudna ellenállni például egy szaftos és puha grillezett oldalasnak?  A receptben leírt házilag kikísérletezett barbacue szószunk különlegesen ízletes. Ha te is elkészíted, tuti elismerően fog bólogatni majd aki csak megkóstolja.

bbq_logos2.png

Hozzávalók

Az előfőzéshez
1,5 kg sertés oldalas
1/2 fej nagyobb vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
kb. 20 szem fekete bors
1 ek. só

A sütéshez
1/2 bögre liszt
1 tk. só
1 tk. fokhagymapor
1/2 tk. chilipor
1/2 tk. fekete bors 

A BBQ szószhoz
2 ek. méz
1 ek. barna cukor
2 ek. mustár
3 ek. ketchup
1 kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 kis fej paradicsom
2 kk. balzsamecet
1 kk. szójaszósz
1 kk. őrölt fekete bors
1 kk. oregánó
1 kk. chilipor
kb. 1 kk. só
kb. 1,5 dl víz

étolaj a sütéshez
bbq_logos.png

Elkészítés

  • Az oldalast tisztítsuk meg a zsíros részektől, majd vágjuk 3 ujjnyi darabokra ( 2 csontonként) és az előfőzés hozzávalóival egy nagy lábosban tegyük fel főni. Addig főzzük, amíg teljesen megpuhul, akkor jó, amikor a csonttól szinte már elválik a hús. Ez min. 40 perc fedő alatti főzést jelent
  • A sütéshez szükséges  sót, lisztet, fokhagymaport, chiliport és a borsot összekeverjük egy tálban
  • Közben nekiállhatunk a BBQ szószunk elkészítéséhez is:  vágjuk apróra a hagymát, majd a paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat és kis kockákra vágjuk. A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk. Rátesszük a hagymát és tovább pirítjuk 1-2 percig. Majd hozzáadjuk a szósz többi hozzávalóját. ( a fokhagymát  fokhagymanyomón passzírozzuk át) és kis lángon sűrűn kevergetve fél órát főzzük. Ha túl sűrűnek ítéljük, kevés vizet még önthetünk hozzá
  • Az előfőzött és már langyosra hűlt oldalasokat forgassuk meg a korábban összeállított lisztes keverékben, hogy mindenhol jól befedje
  • A grillsütőt melegítsük fel és ecsettel vékonyan kenjük meg olajjal, majd mehetnek rá a lisztben megforgatott oldalas darabok. A sütési idő a hús méretétől függ. Sütés közben többször forgassuk át őket. Az enyhén megpirult húsokat mártsuk bele óvatosan a szószba (vagy egyenletesen kenjük rá egy ecset segítségével) és tegyük vissza a grillre további 5-10 perce, míg szép pirosra nem sülnek.

Tipp: házi coleslaw salátával, rozmaringos steak krumplival tálaljuk. Jólesik mellé egy pohár jéghideg sör is ;) 

A BBQ szószos, grillen sült oldalas elkészítéséhez a George Foreman Kültéri/Beltéri állógrilljét használtam.

Próbáld ki ezt a receptemet is! Grillen készült pácolt tarja

bbq_logos3.png

A bejegyzést a George Foremann Magyarország támogatta.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2614783942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása