Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.
Kétféle grillen készült húsos recept után ( Grillen készült pácolt tarja , Házi BBQ szószos grillen sült oldalas ) úgy gondoltam, hogy a zöldségek grillezéséről is érdemes szót ejtenem, hiszen a grillezett zöldségek köretként, salátában, szendvicsben vagy akár főételként is megállják helyüket. Változatosak, ízletesek, és az elkészítésük sem bonyolult. Íme néhány tipp, amit a kültéri/beltéri állógrill használata során, saját tapasztalataim alapján írtam össze nektek.
A bejegyzés a George Foreman Magyarország támogatásával készült.
- A padlizsán, répa, különböző gombák, krumpli és az újburgonya, paprika, cukkini, hagyma, spárga, paradicsom és a kukorica is remekül grillezhető zöldségek
- A zöldségeket alaposan mossuk majd szárítsuk meg. Érdemes egyenlő méretűre felvágni őket, hogy egyszerre készüljenek majd el
- Ügyeljünk rá, hogy az egyes zöldségek grillezési ideje eltérő lehet, tapasztalatom szerint a paradicsom, cukkini, gomba, hagyma gyorsan elkészül, míg például a padlizsánnak, répának több idő kell
- A krumplikat héjával együtt sütőben süssük meg, és félbe vagy vastagabb karikákra vágva helyezzük a grillre. Így gyorsabban elkészül, mintha nyersen kezdenénk el grillezni.
- A zöldségeknek nem szükséges hosszú pácolási idő, elegendő 10 perccel a grillezés előtt átforgatni őket az ízlésünk szerint összeállított pácban.
- A pác alapja lehet olívaolaj, tehetünk bele grill fűszer keveréket, friss, vagy szárított zöld fűszerek (Pl.: kakukkfű, rozmaring, oregáno), pépesített fokhagymával is feldobhatjuk. Ha elkészültek, citrommal vagy balzsamecettel is ízesíthetjük, a só és a bors pedig szinte minden zöldség ízét kiemeli. Bátran kísérletezzünk a fűszerekkel.
- A zöldségeket pácolás után mindig előmelegített, és olívaolajjal vékonyan megkent grillsütőre tegyük, és hagyjuk alaposan megsülni egy-egy oldalát, nem kell sűrűn átforgatni.
Most érdemes George Foreman grillt vásárolnod! Regisztrálj a heti nyereményekért a 8 db Russell Hobbs rizsfőző és pároló edény egyikéért valamint az élményajándékokért!
Részletek és regisztráció: https://www.gf-nyeremeny.hu/
Grillezett zöldségek és grillsajt, párolt kölessel és snidlinges joghurt öntettel
A grillezett zöldségekkel együtt készíthetünk grillsajtot is, ami számtalan ízesítéssel megtalálható már a boltok polcain. Ha a grillezett zöldségek és a sajt a főételünk, köretként főzzünk hozzá kölest és snidlinges joghurt öntettel tálaljuk.
Grillzöldséges- sajtkrémes ciabatta grillezett sajt csíkokkal
Akár a reggeli vagy vacsorára szánt szendvicsünket is feldobhatjuk a megmaradt grillen készült zöldségekkel és grill sajttal. Egy félbevágott ciabattát kenjünk meg a kedvenc krémsajtunkkal majd halmozzuk bele a zöldségeket végül a csíkokra vágott sajtot. Fogyasztás előtt mikróban, vagy szendvicssütőben melegítsük át pár perc alatt és olyan, mintha frissen készült volna.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.