Hogyan grillezzünk zöldségeket?
Tippek és recept ötletek

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Kétféle grillen készült húsos recept után ( Grillen készült pácolt tarja , Házi BBQ szószos grillen sült oldalas ) úgy gondoltam, hogy a zöldségek grillezéséről is érdemes szót ejtenem, hiszen a grillezett zöldségek köretként, salátában, szendvicsben vagy akár főételként is megállják  helyüket. Változatosak, ízletesek, és az elkészítésük sem bonyolult. Íme néhány tipp, amit a kültéri/beltéri állógrill használata során, saját tapasztalataim alapján írtam össze nektek.

grill_zoldseges_receptek.png
A bejegyzés a George Foreman Magyarország támogatásával készült.
  • A padlizsán, répa, különböző gombák, krumpli és az újburgonya, paprika, cukkini, hagyma, spárga, paradicsom és a kukorica is remekül grillezhető zöldségek
  • A zöldségeket alaposan mossuk majd szárítsuk meg. Érdemes egyenlő méretűre felvágni őket, hogy egyszerre készüljenek majd el

zoldsegek.png

  • Ügyeljünk rá, hogy az egyes zöldségek grillezési ideje eltérő lehet, tapasztalatom szerint a paradicsom, cukkini, gomba, hagyma gyorsan elkészül, míg például a padlizsánnak, répának több idő kell
  • A krumplikat héjával együtt sütőben süssük meg, és félbe vagy vastagabb karikákra vágva helyezzük a grillre. Így gyorsabban elkészül, mintha nyersen kezdenénk el grillezni.
  • A zöldségeknek nem szükséges hosszú pácolási idő, elegendő 10 perccel a grillezés előtt átforgatni őket az ízlésünk szerint összeállított pácban.
  • A pác alapja lehet olívaolaj, tehetünk bele grill fűszer keveréket, friss, vagy szárított zöld fűszerek (Pl.: kakukkfű, rozmaring, oregáno), pépesített fokhagymával is feldobhatjuk. Ha elkészültek, citrommal vagy balzsamecettel is ízesíthetjük, a só és a bors pedig szinte minden zöldség ízét kiemeli. Bátran kísérletezzünk a fűszerekkel.
  • A zöldségeket pácolás után mindig előmelegített, és olívaolajjal vékonyan megkent grillsütőre tegyük, és hagyjuk alaposan megsülni egy-egy oldalát, nem kell sűrűn átforgatni.

zoldsegekagrillen.png

zoldsegekagrillen_1.png

Most érdemes George Foreman grillt vásárolnod! Regisztrálj a heti nyereményekért a 8 db Russell Hobbs rizsfőző és pároló edény egyikéért valamint az élményajándékokért!

Részletek és regisztráció: https://www.gf-nyeremeny.hu/

Grillezett zöldségek és grillsajt, párolt kölessel és snidlinges joghurt öntettel

A grillezett zöldségekkel együtt készíthetünk grillsajtot is, ami számtalan ízesítéssel megtalálható már a boltok polcain. Ha a grillezett zöldségek és a sajt a főételünk, köretként főzzünk hozzá kölest és snidlinges joghurt öntettel tálaljuk.

zoldsegekagrillen3.png

Grillzöldséges- sajtkrémes ciabatta grillezett sajt csíkokkal

Akár a reggeli vagy vacsorára szánt szendvicsünket is feldobhatjuk a megmaradt grillen készült zöldségekkel és grill sajttal. Egy félbevágott ciabattát kenjünk meg a kedvenc krémsajtunkkal majd halmozzuk bele a zöldségeket végül a csíkokra vágott sajtot. Fogyasztás előtt mikróban, vagy szendvicssütőben melegítsük át pár perc alatt és olyan, mintha frissen készült volna.
grillzoldseges_szendvics.png

 Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7114813530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása