Könnyen elcsomagolható finomság, amit akár a következő piknikre is magaddal vihetsz. Vendégváró falatkának, gyors ebédnek vagy vacsorának is megállja a helyét. Hidegen és melegen is egyaránt finom. Friss salátával, joghurtos vagy tejfölös mártogatóssal tálalva tuti ráharapnak majd a vendégeid :)
Nemrég ellátogattam egy spárgaföldre (itt olvashatsz róla bővebben) ahonnan természetesen nem tértem haza spárga nélkül :) A termesztéssel kapcsolatos érdekességeken felül a spárga otthoni feldolgozásáról is sok újdonságot megtanultam, olvasd el Te is!
Hozzávalók
250 g friss zöldspárga
100 g főtt quinoa
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 csokor friss petrezselyem
1 kk. vegeta
só, bors, zöld fűszerek ízlés szerint
100 g finomliszt
1 liter napraforgó olaj
Elkészítés
- Mossuk át a quinoát egy szűrőn keresztül és hagyjuk lecsöpögni, majd tegyük fel főni egy edénybe, kb. másfélszeres vízzel együtt. 15 percig fedő alatt főzzük, utána keverjük át, ha még nem szívta fel az összes vizet, akkor lefedve hagyjuk állni a lezárt, de még meleg főzőlapon
- A spárgát mossuk meg és távolítsuk el (levágjuk, vagy letörjük) a fás szárát, majd aprítsuk fel egy aprítógépben
- A főtt quinoát és az aprított spárgát dolgozzuk össze a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel a tojással és a fűszerekkel. Majd annyi lisztet adjunk hozzá, hogy jól formázható legyen, aztán gyúrjunk egyforma golyókat belőle. (ebből a mennyiségből kb. 12 db golyó lesz)
- Forró olajban süssük készre őket, amíg szép aranybarnák nem lesznek
Tipp: Friss vegyes saláta keverékkel (Pl: rukkola, bébi spenót, sárgarépa, ehető virágok, szezámmag) tálaljuk. Jól passzol hozzá a joghurtos, vagy tejfölös fokhagymás mártogatós is.
Készítsd el ezt is: Tavaszi spárgás pite recept
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.