Csokiba mártott mandulás-narancsos ünnepi keksz

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Ünnepire hangoltam a klasszikus vajas keksz receptemet, így került bele az új kedvenc fűszer keverékem, amit még az Ázsia Centerben vettem. A kínai ötfűszer keverékkel készült süti a fahéj, koriander, babér, ánizs és szegfűbors kellemes ízeivel hódítja meg a szíveket. Az íre a pont pedig az étcsokoládé máz, a mandula és a kandírozott narancshéj darabkákkal kerül fel. 

kekszes_insta5.png

Hozzávalók

350 g finomliszt
150 g kukoricaliszt
140 g porcukor
350 g puha vaj
1 kk. kínai ötfűszer keverék
1 citrom reszelt héja
1 tojássárgája
1 csipet só 

Díszítésnek:
1 csomag ét tortabevonó
50 g mandula
2 ek. apróra vágott kandírozott narancshéj

kekszes_insta4.png

Elkészítés

  • A finomlisztet, a kukoricalisztet és a porcukrot külön- külön átszitáljuk
  • A porcukrot, a puha vajat, a kínai ötfűszer keveréket és a reszelt citromhéjat robotgéppel alaposan összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is (A kínai ötfűszer összetevői: fahéj, koriander, babér, ánizs és szegfűbors)
  • A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót és fakanállal laza, széles mozdulatokkal hozzáadjuk a vajas alaphoz. Ha nem állna össze, kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrjuk át. Amint a tészta összeállt, folpackba csomagoljuk, és min. 2 órára hűtőbe tesszük.
  • a tésztát lisztezett deszkán, enyhén lisztes nyújtófával kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és ünnepi formájú kiszúrókkal tetszőleges méretű és formájú kekszeket készítünk.
  • Szilikon sütőlappal (ha nincs, akkor sütőpapírral) bélelt tepsire tesszük és 180 °C -on kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor lesznek a legfinomabbak, ha szép aranybarnára sülnek. Jól záródó dobozban sokáig elállnak.
  • Így natúran is nagyon finom keksz. Díszítéshez a keksz egyik felét mártsuk olvasztott étcsokiba, tegyük rácsra, és a még lágy csokiba szórjunk durvára tört mandulát és apróra vágott kandírozott narancshéjat.
Boldog, békés ünnepeket!
kekszes_insta3.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél, ittál legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4515363758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása