Keleties ízvilágú saslik

Ki mondta, hogy grillezni csak nyáron lehet?

Persze az az igazi, de amíg várjuk a jó időt, kontakt grillben is elkészíthetjük ezt a finomságot.

csirkenyarslogos2.png

Hozzávalók: (4 személyre)

500 g csirkemell

A páchoz:

5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
1 csapott mokkáskanál őrölt kurkuma
1 csapott mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet só

Opcionális: 1-2 szál felkarikázott újhagyma, maroknyi durvára tört sós, pörkölt földimogyoró

csirkenyarslogos3.png

Elkészítés:

  • Egy közepes méretű edényben alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit, majd beleforgatjuk a kb. 3­*3 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük legalább 2 órára (de az sem baj, ha egész este pácolódik a husink)
  • 6-6 db húskockát óvatosan felszúrunk fa nyárs pálcikákra, majd a forró és olívaolajjal megkent asztali kontakt grillben 10 perc alatt készre sütjük. Tipp: a húsok közé helyezhetünk újhagyma karikákat is. A kész saslikokat szórjuk meg durvára tört földimogyoróval, kukoricás barna rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin legújabb számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.

csirkenyarslogos1.pngEzek a receptjeim is érdekelhetnek:

Tonhalas-paradicsomos masnitészta kapribogyóval

Házi tortilla chips pikáns mártogatósokkal

Ínyenc epres saláta

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4014609596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása