Ki mondta, hogy grillezni csak nyáron lehet?
Persze az az igazi, de amíg várjuk a jó időt, kontakt grillben is elkészíthetjük ezt a finomságot.
Hozzávalók: (4 személyre)
500 g csirkemell
A páchoz:
5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
1 csapott mokkáskanál őrölt kurkuma
1 csapott mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet só
Opcionális: 1-2 szál felkarikázott újhagyma, maroknyi durvára tört sós, pörkölt földimogyoró
Elkészítés:
- Egy közepes méretű edényben alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit, majd beleforgatjuk a kb. 3*3 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük legalább 2 órára (de az sem baj, ha egész este pácolódik a husink)
- 6-6 db húskockát óvatosan felszúrunk fa nyárs pálcikákra, majd a forró és olívaolajjal megkent asztali kontakt grillben 10 perc alatt készre sütjük. Tipp: a húsok közé helyezhetünk újhagyma karikákat is. A kész saslikokat szórjuk meg durvára tört földimogyoróval, kukoricás barna rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin legújabb számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.
Ezek a receptjeim is érdekelhetnek:
Tonhalas-paradicsomos masnitészta kapribogyóval
Házi tortilla chips pikáns mártogatósokkal
Ínyenc epres saláta
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.