Tejszínes- lazacos aszalt paradicsomos penne

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Hogyan készíts 1 szelet lazacfiléből 4 főnek elegendő, pazar és laktató ebédet vagy vacsorát? Mutatom:

Hozzávalók

1 szelet lazac filé 
400 g penne tészta
3 dl 30%-os tejszín
2 szál újhagyma
10-12 db aszalt paradicsom (ha nincs otthon, tehetsz bele félbevágott koktélparadicsomot)
4 ek. olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem
1 mk. fokhagymapor
só, bors ízlés szerint

tálaláshoz citromkarikák

Elkészítés

  • A lazacot vegyük ki a hűtőből. Forraljunk fel 2 liter vizet 2 kk. sóval, majd főzzük meg benne a tésztát. Egy kevés tésztalevet (kb. fél dl) tegyünk félre, a többit szűrjük le
  • Mossuk meg és vágjuk karikákra az újhagymát. Aprítsuk fel a petrezselyem zöldjét és az aszalt paradicsomot is vágjuk apró darabokra. Közben egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 2 ek. olívaolajat, ha felforrósodott vegyük kicsit lejjebb a hőfokot és tegyük bele az enyhén sózott, borsozott lazac szeletet
  • Először bőrével lefele süssük vastagságtól függően kb. 6-8 percig, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük további 4-5 percig. Ha a közepén megvágjuk és már szépen kifehéredett a hal belseje is, akkor tegyük ki egy deszkára hűlni
  • Vegyük le a bőrét és a lazac húsát egy villa segítségével szedjük tetszőleges nagyságú darabokra
  • A használt olajat tegyük félre. 2 ek. olajat ismét tegyünk a serpenyőbe és dinszteljük meg rajta az újhagymát. Ha már kellően megpuhult, öntsük fel a tejszínnel, adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a lazacdarabokat, a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd mehet rá a megfőtt tészta is. Keverjük alaposan össze, ha szaftosabban szeretnénk öntsük hozzá a félretett tésztavízből ízlés szerint.
  • Tálalás előtt szórjuk rá a petrezselymet és díszítsük citrom karikákkal. Frissen az igazi! Jó étvágyat hozzá!

 Ezek a receptjeim is érdekelhetnek:

Szicíliai padlizsános fusilli

Lecsós csirkemáj gerslivel

Tonhalas-paradicsomos masnitészta kapribogyóval

lazacos_penne_gastrotherapy.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr4915598434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2020.04.12. 07:27:30

Ha te is olyan vagy, hogy írj kommentet, úgy sem jelenik meg, akkor annyi, (sok ilyen van). A recept jól néz ki, én csak azt nem értem, miért kell a lazac ízét fokhagymával elrontani (mosoly). Egyébként, itt mindegy, mert úgyis szétszeded, de ha szeletet sütök, elég, ha nézem, hogy oldalt meddig fehéredik ki, aztán fordítom, és ha összeért a két fehér rész, akkor kész. Ez már csak poén, amennyire szeretem a halat, annyira irtózom a bőrétől. Álltam már sor mellett, míg elfogy a sor, vagy jön még egy eladó, hogy a 60 cm-s fél lazacomat megnyúzzák. El is nevette magát az eladó, hogy gondolom, akkor a bőrét nem kéri. A nekem való kiszerelés ez a szeletenként fóliázott mélyhűtött (bőr nélkül), csak levágok egy csíkot, nem kell újra csomagolni, mehet vissza a fagyóba. Szóval én is imádom a lazacot!

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása