Fedezd fel Indonéziát a Sirha Budapesten!
Fedezd fel Indonéziát a Sirha Budapesten!

Idén az ITPC Budapest, az Indonéz Kereskedelemfejleszési Központ látványos standdal és színes programokkal készül a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari & Horeca Szakkiállításra Tíz vállalatot hívtak meg közvetlenül Indonéziából, hogy kiállítóként részt vegyenek az Indonéz Pavilonban 2020 február 4. és 6. között . Az érdeklődők megismerhetik a kiváló minőségű termékeiket és megbízható márkáikat valamint tárgyalhatnak a kiállító ...

Lépj be a mindenmentes ételköltemények ínycsiklandó világába!
Lépj be a mindenmentes ételköltemények ínycsiklandó világába!

Czanik Balázs és Kiss Enikő:  All in – Ízletes paleo és vegán finomságok című könyvének bemutatóján jártam, ahol megismerkedtem a szerzőkkel, és megkóstolhattam a könyv egyik receptje alapján készült reform pásztortarhonyát is, ami határozottan finom volt. :)

dsc_7582.jpg

Czanik Balázs már több receptkönyvet is készített, melyekben természetes alapanyagokból készült, szénhidrátcsökkentett ételek, finom desszertek találhatók. A fitness edző a Capoeira ...

Kóstolj bele a koreai gasztronómia világába
Kóstolj bele a koreai gasztronómia világába

  Régóta ismerem a Feldoboxot , akik az élményajándékok szakértői. Sokszor vettem már ajándékba különböző boxokat tőlük, és a korábbi Gasztroblogger Fesztiválokra is ajánlottak fel nyereményként Kóstoló dobozokat . Nemrég engem is megleptek egy ilyen szuper ajándékkal és alig vártam, hogy kipróbálhassam. A 80 gourmet program egytől-egyig fantasztikusnak ígérkezik. A számtalan érdekes és izgalmas budapesti és vidéki gasztro élmény közül nekem végül ...

Winternational: a téli gasztrofesztivál
Winternational: a téli gasztrofesztivál

A Winternational Magyarország első, a világ téli, ünnepi ételeit bemutató gasztrofesztiválja. A Vajdahunyad váránál lévő rendhagyó rendezvényen ízelítőt kaphatunk a csaknem 15 ország téli konyhájának kínálatából. Budapest szívében, mesebeli helyszínen kóstolhatjuk végig a világ téli ünnepi ételeit és italait. Én is kilátogattam a  Winternationalra és ebben a bejegyzésben megmutatom nektek, hogy miket kóstoltam végig a gasztrofesztivál ...

Csokiba mártott mandulás-narancsos ünnepi keksz
Csokiba mártott mandulás-narancsos ünnepi keksz

Ünnepire hangoltam a klasszikus  vajas keksz receptemet, így került bele az új kedvenc fűszer keverékem, amit még az Ázsia Centerben vettem. A kínai ötfűszer keverékkel készült süti a fahéj, koriander, babér, ánizs és szegfűbors kellemes ízeivel hódítja meg a szíveket. Az íre a pont pedig az étcsokoládé máz, a mandula és a kandírozott narancshéj darabkákkal kerül fel. 

kekszes_insta5.png

Hozzávalók

350 g finomliszt 
150 g kukoricaliszt
140 g porcukor
350 g puha vaj
1 ...
Mentes mézeskalács és a tökéletes cukormáz receptje
Mentes mézeskalács és a tökéletes cukormáz receptje

Múlt héten zártkörű  workshopot tartottunk a sajtó és a gasztrobloggerek részére, ahol mentes mézeskalácsokat díszíthettek meghívott vendégeink. A program alatt készült mézeskalácsok egy részét díszcsomagolásban haza vihették a résztvevők, egy részét pedig az SOS Gyermekfalvaknak jótékonysági célra ajánlottuk fel.

mentes_mezeskalacs_workshop.pngA workshop apropója az volt, hogy hivatalosan is bejelentsük : a Mentes és a Gasztroblogger Fesztivál   együttműködéseként ...

Szerémség: egy borvidék, mesés tájjal és világhírű nedűkkel
Szerémség: egy borvidék, mesés tájjal és világhírű nedűkkel

Szerbia északi, Magyarországgal határos régiója, a Szerémségi borvidék kulturális és gasztronómiai tekintetben is kivételesen gazdag régió. Itt nemcsak Újvidékre érdemes gondolni, hanem a jóval kisebb Karlócára is. Romantikus kis utcái ugyanis rengeteg meglepetést tartogatnak a borokra és az asztali hedonizmusra nyitott közönségnek.

Üdvözlendő, hogy végre útjára indul egy olyan határokon átívelő turisztikai kezdeményezés, ami bizonyára sokakat ...

Főzzünk takarékon! - Sass Dani tippjei és receptjei egyetemistáknak
Főzzünk takarékon! - Sass Dani tippjei és receptjei egyetemistáknak

Néhány hete egy egyedülálló programra kaptam meghívást, amire nem is volt kérdés, hogy elmenjek-e. Sass Dani egyetemistabarát receptjeivel ismerkedtem tucatnyi fiatal társaságában. Bár nekem már régen voltak ezek az évek, de tudom, hogy egyetemistaként nehéz mindig odafigyelni a megfelelő táplálkozásra. Gyakran nincs elegendő idejük a diákoknak otthon sürgölődni a konyhában, vagy hiányzik a mindennapjaikból a rutin szerűség. Sok esetben olcsóbb bemenni egy ...

A Hajós-Bajai borvidék gyöngyszemei
A Hajós-Bajai borvidék gyöngyszemei

A Hajós-Bajai borvidék számos programot és figyelemreméltó borokat kínál az ide látogatóknak. Gyönyörű pincesorai és kitűnő klímája miatt régi tradíció itt a borászkodás.  A Duna Borút turisztikai kezdeményezés útvonala a szerb-magyar határon átívelve a magyar lakta területek legjobb borvidékein át kalauzolja az érdeklődőket. A résztvevő 40 borászat nemcsak borkóstolót, hanem szállást, kulturális programokat és kulináris élményeket is kínál a ...

Hangolódjunk az ünnepekre Balerina brunchal!
Hangolódjunk az ünnepekre Balerina brunchal!

Az InterContinental Budapest az idei adventi vasárnapokon is csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.   

A Diótörő meséje és az általa inspirált balett 1954-ben aratott először osztatlan sikert nagy közönség előtt: azóta a világ legtöbb pontján ez a varázslatos ünnepi történet egyet jelent a ...

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Már nagymamáim konyhájában megszerettem a sütésfőzést, mondhatni a véremben van. :) Egy régi jó barát hét évvel ezelőtti kommentje és egy új barát időszerű ötlete megadta azt az ösztönöző mixet, hogy végre beindítsam a Gastrotherapy oldalt. Az elmúlt években fő hobbymmá vált a konyhaművészet, mert kikapcsol, feltölt, örömet okoz elsősorban nekem, a produktum pedig másoknak :) Azt szoktam mondani, hogy ez az egyik legjobb terápia, innen a név is. :) Gyakran próbálok ki új, különleges recepteket, szeretek kísérletezni, felfedezni ízeket, technikákat. Főleg édességeket, egytálételeket, salátákat, egyszerű húsételeket készítek. Fedezzük fel együtt a gasztronómia csodálatosan gazdag szigeteit!

Címkék

ajánló (49) bazsalikom (6) bor (7) csoki (10) csokis (7) csokoládé (8) cukor (7) december (5) desszert (35) desszertek (8) ebéd (12) ebéd ötlet (10) édes (12) édesség (49) édes recept (29) egészség (5) egészséges (9) egyéb (11) egyszerű (17) egyszerű recept (10) ehető virág (7) élménybeszámoló (6) előétel (11) eper (18) epermánia (18) eperszezon (12) epresrecept (14) epresreceptek (15) esemény (5) étel (14) ételek (9) étkezés (7) étterem (6) evés (6) eztettem (11) finom (50) finomság (53) főétel (10) frissítő (5) gastroblog (54) gastropost (35) Gastrotherapy (6) gastrotherapy (130) gasztro (17) gasztroajándék (8) gasztroblog (109) gasztroblogger (67) gasztrobloggerína (13) gasztrobloggerina (32) gasztrofotó (6) gasztrofoto (45) gasztronómia (50) gasztroposzt (12) gasztrotartalom (7) gasztrotartalomgyártó (5) gasztrotherapy (19) gourmet (5) grill (6) hagyma (5) hazai (7) házias (14) homemade (41) interjú (38) ínyenc (5) ital (6) kakaó (6) Karácsony (9) karácsony (9) kávé (6) keksz (8) keserűcsoki (5) könnyű (7) könnyű étel (5) könnyű recept (7) kreatív (6) leves (5) lime (5) lötty (9) magyar (5) menő (6) méz (9) mutimiteszel (10) nasi (30) nass (38) nyár (10) paradicsom (6) petrezselyem (6) program (9) programajánló (7) recept (85) recept ötlet (8) recept tipp (5) reggeli (9) reklám (7) retro (5) saláta (5) sós (11) sós recept (38) spárga (7) sütés (26) sütésnélkül (5) süti (41) sütirecept (34) születésnap (6) támogatott tartalom (6) tízórai (5) tojás (6) torta (15) tortarecept (6) újdonság (5) ünnep (16) ünnepi (14) ünnepi ételek (8) utazás (5) vacsora (9) vacsora ötlet (5) vendégváró (11) Címkefelhő